пʼятниця, 14 квітня 2017 17:45

Декларації Путіна і Медведєва: зарплати по $12 тис., "Волги" та "Нивы"

Декларації Путіна і Медведєва: зарплати по $12 тис., "Волги" та "Нивы"
Путін і Медведєв заробляють по $12 тис. на місяць. Фото: РИА Новости

Вищі посадовці РФ опублікували податкові декларації за 2016 рік.

Згідно з ними, президент і прем'єр Росії заробляють трохи більш як $12 тис. на місяць. У власності мають лише вітчизняні автівки. Про це повідомляє "РИА Новости". Декларації розміщені на сайті Кремля.

Дохід Володимира Путіна за 2016 рік становив 8,86 млн руб. (близько $155 тис. або 4,2 млн грн - ред.). Якщо розділити помісячно, вийде $12,9 тис. 2015-го російський лідер задекларував дещо більше: 8,9 млн руб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він вам не Дімон" - росіяни вимагають розслідувати походження статків Медведєва

У власності Путіна – земельна ділянка площею 15 соток, 77-метрова квартира та гараж на 18 кв м. Крім того, автомобілі ГАЗ-М21 "Волга" і "Нива", а також автопричіп "Скіф".

Офіційні доходи прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва теж знизилися порівняно з 2015-м. Минулого року він заробив 8 млн 586 тис. руб. (близько $152 тис. - ред.). Позаминулого – на 200 тис. руб. більше.

Медведєв володіє квартирою площею 367 кв м, орендує земельну ділянку на 47 соток та має два автомобілі - ГАЗ-20 "Побєда" і ГАЗ-21 "Волга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тис. га під резиденцію Медведєва орендували за 20 грн на рік

В адміністрації президента найбільший дохід за 2016 рік задекларував перший заступник голови адміністрації Сергій Кирієнко. Він заробив удесятеро більше за Медведєва – 85,487 млн руб.

Дохід прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова був 12,8 млн руб. Водночас його дружина, фігуристка Тетяна Навка, заробила більше - 120,8 млн руб.

У власності прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва знайшли яхти, палаци й виноградники за кордоном на мільярди рублів. Розслідування вів фонд боротьби з корупцією, який очолює опозиціонер Олексій Навальний. Результати виклали на YouТube у відео під назвою "Он вам не Димон".

26 березня понад 80 тис. людей у 82 містах Росії вийшли на протести проти корупції у вищих ешелонах влади. Акцію назвали "Димон ответит". Мітинги жорстоко розігнав ОМОН. Тисячі протестувальників затримали.

Зараз ви читаєте новину «Декларації Путіна і Медведєва: зарплати по $12 тис., "Волги" та "Нивы"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути