четвер, 26 вересня 2024 00:49

Джонсон закликав Зеленського негайно звільнити посла України у США

Спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України у Штатах Оксану Маркарову.

Джонсон звинуватив її в ненадійності та неефективності як дипломата. Про це йдеться у листі спікера направленому главі української держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Пенсильванії

Він заявив, що візит Зеленського на збройовий завод у вирішальному в президентських перегонах штаті Пенсильванія був політично вмотивованим і покликаним допомогти демократам на виборах. А республіканців туди не запросили нібито навмисно. Тож після того, як Маркарова організувала такий захід, вона втратила довіру до себе у республіканців, вважає Джонсон.

Автор: Speaker Mike Johnson / Х
 
"Після організації заходу в ключовому штаті [Пенсильванія] цього тижня посол України Оксана Маркарова продемонструвала, що їй не можна довіряти, щоб вона чесно та ефективно служила дипломатом у цій країні. Президент Зеленський повинен негайно її усунути"", - написав спікер Конгресу.

Він нагадав слова Зеленського про те, що українці намагалися уникати "потрапляння в пастку американської внутрішньої політики" та "впливу на вибір американського народу" напередодні виборів у листопаді.

"Очевидно, що ця мета була залишена на цьому тижні, коли пані Маркарова організувала захід, на якому ви відвідали американське виробниче підприємство. Цей об'єкт розташований у політично суперечливому штаті, керований топовим політичним союзником Камали Гарріс, і не включав жодного республіканця, оскільки - навмисно - жодних республіканців не запросили", - зазначив він.

На його переконання, цей тур "був явно партійним заходом на підтримку демократів і є явним втручанням у вибори".

"Підтримка завершення війни Росії проти України залишається двопартійною, але наші відносини стають невиправдано напруженими та невиправдано псуються, коли кандидати, що очолюють республіканський президентський квиток, стають мішенями в медіа від офіційних осіб вашого уряду. Такі інциденти не можуть повторюватися. Дякую за вашу оперативну увагу до цього питання, і я сподіваюся, що ви негайно вживете відповідних заходів", - додав він.

Президент Володимир Зеленський 22 вересня має відвідав завод боєприпасів у Пенсільванії, США.

Цей завод виробляє одні з найбільш критично необхідних боєприпасів для українських військ.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня Зеленський і Байден підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон закликав Зеленського негайно звільнити посла України у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути