Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2018 10:30

"Друзі" назавжди - показали перший епізод улюбленого серіалу
21

22 вересня 1994 вперше на екранах з'явився серіал "Друзі". Він став одним з найуспішніших телепроектів в історії телебачення. Шоу тривало 10 сезонів. Всього відзняли 236 серій. За "Друзів"автори отримали 56 нагород, серед яких 6 премій "Еммі" і "Золотий глобус". 6 разів американські глядачі обирали його "найулюбленішим серіалом".

Автори "Друзів" Девід Крейн, 61 рік, і Марта Кауфман, 62 роки, познайомилися в університеті. Разом переїхали в Нью-Йорк. Працювали в одному з бродвейських театрів. Почали писати сценарії для телевізійних шоу.

1993-го Крейн та Кауфман написали концепт кількох епізодів нового серіалу. Його герої - шестеро молодих людей, які після коледжу переїжджають в Нью-Йорк і починають самостійне життя. Свою ідею під назвою "Кафе безсоння" автори показали продюсеру Кевіну Брайту. Той передав задум на телеканал NBC.

22 вересня 1994 року на екрани вийшла перша серія "Друзів"
Фото: kp.ua
22 вересня 1994 року на екрани вийшла перша серія "Друзів"
22 вересня 1994 року на екрани вийшла перша серія "Друзів"
22 вересня 1994 року на екрани вийшла перша серія "Друзів"
22 вересня 1994 року на екрани вийшла перша серія "Друзів"

Уоррен Літтлфельд, тогочасний президент NBC, хотів запустити на каналі нове шоу про молодь 1990-х років. Всі сценарії, які потрапляли йому до рук, здалися йому невдалими. Саме тоді Літтлфельду потрапив проект Крейна і Кауфман. І хоча вони змінили акценти - хотіли показати не сучасну молодь, а друзів, які починають самостійне життя, - Літтлфельд погодився відзняти кілька серій заради експерименту.

Назву "Кафе безсоння" змінили на "Друзі, як ми". Пізніше залишили просто "Друзі".Через три дні Літтлфельд отримав сценарій першого епізоду.

Почали проводити кастинги на головні ролі. Вони проходили одночасно в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. У першому списку було понад 1000 претендентів. Потім кількість кандидатів скоротили до 75 на кожну роль. З них вибрали кілька десятків головних кандидатів.

Автор: tsn.ua
  15 цікавих фактів про серіал "Друзі"
15 цікавих фактів про серіал "Друзі"

На роль Росса Геллера, автори з самого початку планували запросити Девіда Швіммера. На роль Рейчел Грін - актрису Кортні Кокс. Вона попросила віддати їй роль Моніки, але їй відмовили. Крейн розповідав, що Кокс здалася всім "занадто енергійною і позитивною для ролі Моніки", яка за сценарієм повинна була бути більш серйозною. Однак на прослуховуванні актриса так вдало зобразила свою майбутню героїню, що роль Моніки Геллер віддали їй.

Важко було знайти актора на роль Джо. Персонаж на ім'я Джоуі Тріббіані мав бути недалеким, безсердечним ловеласом. Актор Метт ЛеБлан сподобався продюсерам. Сценаристи ж вважали, що він абсолютно не підходить на цю роль. Крейн і Кауфман до останнього відмовлялися стверджувати його на позицію. Погодилися лише під тиском студії. Пізніше підібрали виконавців інших головних ролей. На зйомки запросили Дженніфер Еністон у ролі Рейчел Грін, Лізу Кудроу на роль Фібі Буффе, і молодого канадського актора Метью Перрі, який заграв Чендлера Бінга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконавиця ролі Фібі розказала, чому не буде продовження серіалу "Друзі"

Крейн і Кауфман почали писати сценарії нових епізодів. Багато чого довелося переписувати під нові образи героїв. Наприклад, відмовитись від ідеї роману між Джо і Монікою. Писати сценарії Крейну і Кауфман допомагали іще 7 сценаристів.

Зйомки першого сезону серіалу "Друзі" почалися влітку 1994 року в Каліфорнії. На постановку кожної серії витрачали близько 6 годин. І хоча за сценарієм друзі проживають в Нью-Йорку, в місті не було знято жодного кадру. Всі зйомки проходили в павільйонах каліфорнійської студії Warner Bros, кілька епізодів зняли в Лондоні і Лас-Вегасі.

Прем'єра серіалу "Друзі" відбулася на каналі NBC 22 вересня 1994 року. Першу серію подивилися 22 мільйони глядачів. Його одразу полюбили. З часом телеканал MTV включив шоу в рейтинг найбільш значущих подій 1990-х років.

Останню серію "Друзів" показали 6 травня 2004 року. Її дивились 52,5 мільйони глядачів.

В ефірі Saturday Night Live на SNL Дженніфер Еністон попросила ведучу програми Ванессу Байєр забути про серіал "Друзі". Ведуча з'явилась перед камерами в образі героїні Еністон з серіалу "Друзі", Рейчел Грін, найвідомішій ролі актриси, яка принесла їй всесвітню популярність.Поки Ванесса пародіювала Рейчел на очах у гостей студії, з'явилася в студії Дженніфер, яка ледь стримала свою лють.

Зараз ви читаєте новину «"Друзі" назавжди - показали перший епізод улюбленого серіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути