Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2018 15:17

Дороге вибачення: Цукерберг викупив рекламні смуги чотирьох найбільших британських газет

Дороге вибачення: Цукерберг викупив рекламні смуги чотирьох найбільших британських газет
"На соцмережі лежить відповідальність щодо захисту особистої інформації користувачів, тому компанія буде намагатися надалі її виправдовувати". Фото: Drew Angerer (AFP)

Засновник Facebook Марк Цукерберг вибачився перед британцями за витік особистих даних з профілів соцмережі, викупивши рекламні смуги в декількох місцевих виданнях. Про це повідомляє The Mirror.

Оголошення з вибаченнями Цукерберга з'явилося на останніх шпальтах відразу чотирьох найвідоміших газет, в тому числі The Observer, що належить The Guardian, яка однією з перших розповіла про витік даних з Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook-скандал: Цукерберг заспокоїв користувачів мережі

Заява Цукерберга схожа з тією, яку він зробив кілька днів тому в мережі. Зокрема, він знову визнав, що в 2014 році сторонній додаток зусів зібрати дані 50 мільйонів користувачів, які потім були використані для дослідження аудиторії.

"Це було порушенням довіри, і я шкодую, що в той час ми не зробили більше", - зазначив він.

При цьому Цукерберг додав, що на соцмережі лежить відповідальність щодо захисту особистої інформації користувачів, тому компанія буде намагатися надалі її виправдовувати.

Пояснень від Facebook вимагають і у ЄС.

"Наскільки це торкнулось європейських користувачів? Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми поводимося з власними особистими даними, може мати масштабні наслідки. Зрештою, мова йде про основи нашої демократії", -заявила єврокомісарка з питань правосуддя Вера Юрова в інтерв'ю виданню виданню Bild am Sonntag.

В середині березня британську компанію Cambridge Analytica звинуватили в тому, що вона втручалася у вибори по всьому світу, маніпулюючи виборцями за допомогою IT-технологій і крадучи в соцмережах, безпосередньо в Facebook, їх персональні дані.

Зараз ви читаєте новину «Дороге вибачення: Цукерберг викупив рекламні смуги чотирьох найбільших британських газет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути