четвер, 05 липня 2018 13:49

"Добре, що не на колінах" - Держдума вітала американських сенаторів

"Добре, що не на колінах" - Держдума вітала американських сенаторів
Голова Держдуми В'ячелав Володін (посередині) з двома американськими сенаторами

У мережі набуває популярності відео, де Держдума Росії оплесками вітає делегацію із Конгресу США. Для цього перервали виступ аудитора рахункової палати.

Відео запостили у Twitter Znak.com. "Без коментарів: Держдума стоячи аплодує членам Конгресу США, який приймає санкції проти Росії", - підписали його журналісти.

Делегація із американського Конгресу прибула 30 червня на запрошення голови Держдуми В'ячеслава Володіна.

До складу групи увійшли голова комітету конгресу США з асигнувань Річард Шелбі, член палати представників від штату Техас Кей Грейнджер, сенатори Джон Кеннеді (від штату Луїзіана), Джон Хувен (від штату Північна Дакота), Джон Тун (від штату Південна Дакота), Джеррі Моран (від штату Канзас) і Стів Дейнес (від штату Монтана). Всі вони - республіканці із партії президента США Дональда Трампа.

"А ось і господарі приїхали", "А чому лише аплодують? Чому поклони не б'ють?", "А чому не на колінах", - коментують користувачі опубліковане відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ відступив на три кроки назад у боротьбі з російським імперіалізмом

На закритій для ЗМІ зустрічі з американськими конгресменами в Держдумі Володін заявив, що відносини між парламентами Росії і США "дорівнюють нулю", повідомляє "РБК".

Марія Захарова визнала приїзд конгресменів із США "імпульсом до відновлення повноформатних міжпарламентських обмінів між країнами".

"Крига скресла. Міжпарламентські контакти між Росією і США розморожені", - написав у Facebook голова думського комітету з освіти і науки В'ячеслав Ніконов.

Сенатор від штату Луїзіана Джон Кеннеді закликав російську сторону більше не втручатися в американські вибори, а також "попросив їх залишити Україну, сприяти встановленню миру в Сирії і не дозволяти Ірану привести до більшої ескалації, повідомляють "Новые Известия".

"Дозвольте подякувати вам за гостинність і за те, що дозволили побачити Державну Думу в роботі. Втішно, що був повний аншлаг, всі депутати були на місцях і всі брали участь", - передають слова Річарда Шелбі "РІА Новини".

Трамп лишається Трапом

Зустріч членів обох парламентів може визначити ключові пункти в переговорах між Трампом та президентом РФ Володимиром Путіним у фінському Гельсінкі 16 липня, вважає Washington Post.

Точками дотику в діалозі російських і американських парламентаріїв можуть стати боротьба з тероризмом, розвиток космічної сфери й економічне співробітництво, вважають у Держдумі.

"Трамп залишається Трампом. Багато його заяв є емоційними. Багато його заяв розраховані на те, щоб викликати нашу реакцію. Насправді, зрозуміло, що він повинен тримати жорсткий курс, особливо перед проміжними виборами в Конгрес, які пройдуть восени. Зараз більшість американців негативно ставиться до Росії", - говорить американський фахівець в галузі психології, професор, автор популярних книг Ерік Ширяєв.

Президент США Дональд Трамп не виключив визнання Криму російським. "Подивимося", - відповів він на питання про це. Він зустрінеться з російським лідером у Фінляндії 16 липня. Зустріч пройде віч-на-віч без помічників. Це необхідно, аби встановити особистісний контакт, говорить Трамп.

Зараз ви читаєте новину «"Добре, що не на колінах" - Держдума вітала американських сенаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути