Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2024 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Для українців цей рік буде важким - директор ЦРУ

Для українців цей рік буде важким - директор ЦРУ
Директор ЦРУ Вільям Бернс прогнозує важкий 2024 рік для українців. Фото: Getty Images

Директор ЦРУ Вільям Бернс прогнозує, що 2024 рік буде важким для українців, оскільки російський диктатор Володимир Путін не відмовився від своїх планів окупувати Україну.

Він уточнив, що Путін був і залишається одержимим встановленням контролю над Україною. Без цього контролю диктатор "вважає неможливим для Росії бути великою державою або для нього бути великим російським лідером". Про це директор ЦРУ написав у своїй статті для Foreign Affairs.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов закликав світ готуватися до "гарячої" фази війни

"Цей рік, імовірно, буде важким роком на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого виходитимуть за рамки героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи і незалежності", - заявив Бернс.

Глава ЦРУ також вказав на те, що щонайменше 315 тисяч російських солдатів загинули або були поранені під час війни в Україні, крім того, Росія втратила дві третини танків, а схвалена Путіним програма військової модернізації в РФ була зруйнована.

"Усе це прямий результат доблесті та майстерності українських воїнів, підкріплених підтримкою Заходу", - наголосив Бернс.

Він також згадав проблеми в економіки Росії, яка продовжує відчувати "довгострокові провали", тоді як сама федерація перетворюється на економічного васала Китаю.

Бернс додав, що для України також буде непросто продовжувати боротьбу і додав, що в цьому питанні потрібна постійна підтримка Заходу.

Євросоюз повинен підтримати надання Києву допомоги у розмірі €50 млрд на саміті 1 лютого.

Якщо цього не станеться, а також без фінансування від США, Україна не зможе продовжувати боротьбу з Росією та довго підтримувати свою економіку. Про це пише видання Politico.

Потік західних грошей в останні місяці сповільнився до мінімуму, оскільки конфлікт на Близькому Сході та початок передвиборчої кампанії у США відсунули найбільшу війну в Європі за 80 років із порядку денного новин. У результаті Україна цього місяця взагалі не отримала жодної офіційної фінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Для українців цей рік буде важким - директор ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути