Ексклюзиви
середа, 08 травня 2019 07:32

"Дивись! Ой, б**ь": опублікували перемовини пілотів та авіадиспетчерів під час трагедії в Шереметьєво

"Дивись! Ой, б**ь": опублікували перемовини пілотів та авіадиспетчерів під час трагедії в Шереметьєво
Опублікували розмову пілотів та авіадиспечерів російського аеропорту Шереметьєво, де сталася катастрофа літака Sukhoi Superjet 100. Фото - Радіо Свобода

Опублікували розмову пілотів та авіадиспечерів російського аеропорту Шереметьєво, де сталася катастрофа літака Sukhoi Superjet 100.

Під час перемовин пілотів з аеропортом вони запросили аварійне приземлення та повідомили, що у літак влучила блискавка. Потім екіпаж передає в аеропорт сигнал Pan-Pan. Він означає, що існує конкретна загроза, але негайна допомога не потрібна, адже загрози життю людей і цілісності літака немає. Розшифровку переговорів опублікувало видання Baza.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Шереметьєво: з'явилися перші дані з чорних ящиків

Пізніше пілот уточнив, що крім втрати радіозв'язку сталася втрата автоматичного керування літаком. Під час заходу літака на посадку співробітник аварійних служб Шереметьєво сказав "Дивись! Ой, б**", після чого констатували пожежу в літаку. Незабаром стає відомо, що на місце відправили тільки одну пожежну машину.

"Пожежна машина, дозволяємо виїзд на смугу 24 до аварійного борту", - сказав один зі співробітників.

Після цього фахівець каже кілька фраз. А потім заявляє, що бачить "сильний дим і язики полум'я". Тому він попросив викликати "додаткові сили гарнізону та швидку допомогу".
"Следую к месту, наблюдаю, сильный дым черный и языки пламени, как меня поняли, прием. Вызывайте дополнительные силы гарнизона и скорую помощь — Приняли, вызываем — Доложите обстановку, что случилось? — Мы на месте — Cилы прибыли, работают 3 стрела и 10 стрела, и с первого старта подано — Прибыли к месту, поданы лафетные стволы — Прибыли к месту, пассажиров не наблюдаю, обстановку не могу пока сказать по людям" - сказано мовою оригіналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У катастрофі в Шереметьєво загинув матрос, який зрадив Україну

Далі обговорюється процес гасіння пожежі та евакуація пасажирів.

"Виявлено всередині літака близько 10 трупів, сталося обвалення фюзеляжу, його обстежують ще, поки точне число сказати не можуть, один загиблий знаходиться поруч з літаком", - сказав один зі співробітників аварійних служб Шереметьєво.

Розмова закінчується проханням привезти людей, які не постраждали в спеціально підготовлену кімнату, де на них чекали поліцейські і психологи.

Пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, підвечір 5 травня загорівся під час аварійного приземлення в московському аеропорту Шереметьєво. Повітряне судно вилетіло з летовища, однак через деякий час запросило аварійну посадку. В Росії офіційно повідомили про 41 загиблого, ще 10 людей шпиталізовані.

Зараз ви читаєте новину «"Дивись! Ой, б**ь": опублікували перемовини пілотів та авіадиспетчерів під час трагедії в Шереметьєво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути