вівторок, 07 травня 2019 19:47

Трагедія в Шереметьєво: з'явилися перші дані з чорних ящиків

Трагедія в Шереметьєво: з'явилися перші дані з чорних ящиків
Причиною катастрофи міг бути скачок напруги та помилка пілотування. Фото: MSN.com

Фахівці розшифрували перші дані бортових самописців з літака Superjet 100, який зазнав катастрофи під час аварійної посадки в московському аеропорту Шереметьєво.

Як зазначається, стрибок напруги через потраплянням у грозовий фронт у поєднанні з неправильними діями пілотів могли бути причиною аварії. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на власне джерело.

"Виходячи з отриманих даних, після зльоту літак потрапив у грозовий фронт, який пілоти спробували обійти. Одночасно, ймовірно, в генераторі стався стрибок напруги, за яким послідувала серія відмов систем літака", - зазначив співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа в Шереметьєво: показали відео порятунку пілота

Дії пілотів також виникають низку питань.

"Логіку окремих дій пілотів поки зрозуміти не вдається. Так, при підході до смуги літак почав провалюватися під глісаду, а екіпаж став з невстановленої причини збільшувати швидкість. В результаті, вони приземлилися ближче до середини смуги з підвищеною швидкістю", - сказало джерело.

5 травня повітряне судно сполученням Москва-Мурманськ здійснило аварійну посадку на злітно-посадкову смугу аеропорту "Шереметьєво". При посадці сталося загоряння фюзеляжу літака. На борту перебувало 78 осіб, серед яких 3 неповнолітніх і 5 членів екіпажу. Слідчий комітет РФ повідомив, що внаслідок катастрофи загинула 41 людина.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в Шереметьєво: з'явилися перші дані з чорних ящиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути