середа, 08 вересня 2021 16:26

Дівчину переплутали в пологовому - через 20 років вимагає $3,5 млн компенсації

Дівчину переплутали в пологовому - через 20 років вимагає $3,5 млн компенсації
Двох дівчат переплутали в пологовому будинку 19 років тому / Getty Images

Іспанка, яку помилково переплутали при народженні в пологовому відділенні майже 20 років тому, подала в суд на органи охорони здоров'я країни на $3,5 млн.

Помилка виявилася 2017 року, коли передбачуваний батько 19-річної дівчини зажадав пройти ДНК-тест під час суперечки про аліменти. Тест показав, що вона взагалі не має стосунку до сім'ї, в якій виросла. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець привів до пологового свою 12-річну дівчину

З'ясувалося, що новонароджених ненавмисно поміняли 2002-го після того, як вони народилися з різницею в 5 год. у лікарні в північному регіоні Іспанії Ла-Ріоха. Обидві дитини були в інкубаторі, тому що народилися з недостатньою вагою. Органи охорони здоров'я звинуватили в недбалості й "одноразовій людській помилці".

Адвокат дівчини сказав, що подав позов від імені клієнтки через "невимовну емоційну шкоду".

"У випадку моєї клієнтки, її передали матері, яка народила іншу дитину. Це настільки груба недбалість, що говорить сама за себе", - сказав він.

"Це людська помилка, і ми не змогли з'ясувати, хто винен. Системи тоді були іншими, і не такими комп'ютеризованими, як зараз", - сказав начальник охорони здоров'я району.

Розслідування, проведене комісією з охорони здоров'я, дійшло висновку, що могла бути тільки одна дитина, з якою дівчину випадково поміняли. Їй уже сказали про помилку.

У Великій Британії жінка завагітніла двічі з різницею в три тижні. На світ з'явилися двійнята, дівчинка і хлопчик, які відрізняються зростом і вагою.

Зараз ви читаєте новину «Дівчину переплутали в пологовому - через 20 років вимагає $3,5 млн компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути