Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 12:35

Дівчина дивом вижила 5 днів у пустелі
7

Рятувальники знайшли Ембер завдяки залишеним нею підказкам
Фото: Daily Mail
Рятувальники знайшли Ембер завдяки залишеним нею підказкам
Рятувальники знайшли Ембер завдяки залишеним нею підказкам
Рятувальники знайшли Ембер завдяки залишеним нею підказкам
Ембер на початку подорожі

24-річна студентка з Техасу Ембер Ванхеке врятувалася від смерті в пустелі поблизу Гранд-Каньйону.

10 березня дівчина вирушила в 10-денну мандрівку штатом Аризона. Маршрут заздалегідь проклала на картах Google. Їхала сама в позашляховику.

За два дні дісталася пустелі неподалік Великого Каньйону. GPS-навігатор завів її на бездоріжжя. З'ясувала, що на карті була помилка. Сутеніло. В машині закінчився бензин.

"Я була в паніці. Просто розридалася", – цитує Ембер Daily Mail.

Вона опинилася сама в безлюдному куточку пустелі. Зв'язку не було. Запаси їжі і води закінчувалися. Дівчина провела біля джипа п'ять днів. Увесь цей час намагалася викликати допомогу.

Із каменів виклала великий напис "Допоможіть". Розпалила сигнальне вогнище. У сухому повітрі дрова швидко згоріли. Щоночі подавала сигнал лиха блиманням фар.

Затінок зробила з іржавого контейнеру для води, який виявила неподалік. Харчувалася мівіною. Миску з локшиною ставила на приладову панель авто. Страва доходила до готовності під палючим сонцем. Також їла горіхи, насіння і сухофрукти.

На п'ятий день студентка здійснила спробу знайти мобільний зв'язок. Пройшла 17 км. Змогла додзвонитися в рятувальну службу. За нею прислали вертоліт. Пілот знайшов дівчину завдяки напису з каміння та підказкам, залишеним біля машини.

Ембер доправили до лікарні із виснаженням, сонячними опіками і зневодненням. Зараз вона одужала і повернулася до занять в університеті. Про свої поневіряння розповіла в телешоу "Доброго ранку, Америко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пустелі Сахара сталася природна аномалія

Подібний випадок стався в цій самій пустелі з власником електромобіля Tesla, підприємцем із Лас-Вегаса. Не взяв з собою ключі від авто, бо знав, що Tesla можна завести за допомогою смартфона. Дорогою зупинився, вийшов з машини – і не зміг потрапити назад, бо не було стільникового зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина дивом вижила 5 днів у пустелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути