пʼятниця, 06 січня 2017 13:43

Дипломатів відкликали через пам'ятник

Дипломатів відкликали через пам'ятник

Японія відкликала посла і генерального консула з Південної Кореї через пам'ятник "Жінці, яка втішає" у Пусані.

Статуя символізує кореянок, яких примусили працювати у борделях для японських військових під час Другої світової війни. Її встановила громадська організація. Про це повідомляє CNN.
Пам'ятник поставили перед японським консульством тиждень тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вислали 35 російських дипломатів

Головний секретар японського кабінету міністрів Йосіхіде Суга заявив, що у відповідь на монумент відкладуть переговори міністрів щодо економічної співпраці і валютних операцій.
Організація намагалася встановити пам'ятник 28 грудня торік. Поліція його конфіскувала. Після тиску родичів постраждалих жінок його віддали і дозволили встановити перед консульством.
2015-го Японія погодилась переказати $8 млн у фонд жінок, яких примусили обслуговувати японських військових. У Сеулі пообіцяли до цього питання не повертатися. Правозахисні організації називали такий договір дипломатичним приниженням.

Понад 200 тис. жінок постраждали через примус працювати у борделях під час японської окупації. Більшість були кореянками. Також привозили жінок з Китаю, Індонезії і Тайваню.

Раніше Ізраїль скасував запланований візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Україна підтримала резолюцію в ООН, яка засуджує політику Ізраїлю щодо розширення поселень на територіях Палестини.
Зараз ви читаєте новину «Дипломатів відкликали через пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути