Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2021 07:25

Десятки людей загинули в своїх авто чи біля них

Десятки людей загинули в своїх авто чи біля них
Олінда Консейсао Мартінс перед трьома з п'яти згорілих авто сім'ї через чотири місяці після пожеж, 6 жовтня 2017-го / Getty Images

17 червня 2017-го в результаті лісових пожеж в Португалії загинули 64 людини і 204 отримали поранення.

Пожежам передувала сильна спека. У багатьох районах Португалії температура перевищувала 40° C. В ніч на 18 червня по країні спалахнуло 156 пожеж. Особливо в гірських районах.

Цій події передували сухі грози, які, можливо, призвели до виникнення пожеж. Поліція з Національною гвардією знайшли дерево, з якого почалася пожежа – загорівся вогонь від удару блискавки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полум'я охопило нафтобазу під Києвом. Згоріли люди

Це була найбільш смертоносна пожежа в історії Португалії. Найбільша загибель людей сталася на сільській дорозі в Педроган-Гранді, де 47 людей загинули в своїх автомобілях чи біля них, коли пожежа охопила цей район. 30 людей загинули, опинившись в пастці в своїх автомобілях, а решта 17 загинули поблизу, намагаючись врятуватися пішки. Ще 11 людей загинули в Нодейрінью, недалеко від дороги. 12 людей вижили, коли пожежа охопила одну дорогу, сховавшись у великому резервуарі з водою біля магістралі.

Для боротьби з пожежами задіяли понад 1700 пожежних. Франція та Іспанія надали п'ять літаків для бомбардувань водою і 200 надзвичайників.

Зараз ви читаєте новину «Десятки людей загинули в своїх авто чи біля них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути