Ексклюзиви
вівторок, 23 травня 2023 15:08

Держдума дозволила забирати у росіян закордонні паспорти

Держдума дозволила забирати у росіян закордонні паспорти
Держдума РФ розширила права прикордонників. Фото: eastnews.ua

Російська Держдума дозволила прикордонникам вилучати закордонні паспорти.

Співробітники прикордонного контролю ФСБ зможуть відбирати документи у росіян, яким закрито виїзд за кордон, пишуть росЗМІ.

"Паспорт підлягає вилученню в межах компетенції судом, слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації, виконавчої влади в сфері внутрішніх справ та її територіальними органами, прикордонними органами федеральної служби безпеки, митними органами", – йдеться у законі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ почалася масштабна кампанія з набору на війну – британська розвідка

Нова версія закону дає право органам влади вилучати паспорти, якщо у них виникнуть сумніви щодо їхньої справжності. Військовозобов'язані й з цих підстав обмежені у праві виїхати з Росії будуть зобов'язані здати закордонні паспорти до органу, який видав документ. Якщо вони цього не зробили, то паспорт визнається недійсним і також підлягає вилученню.

Кремль хоче дозволити вилучення паспортів у тих, хто за трудовим договором може мати доступ до держтаємниці. За законом, заборонити виїжджати з РФ можуть на п'ять років з моменту останньої взаємодії з держтаємницею. Міжвідомча комісія із захисту державної таємниці може продовжити цей термін.

11 квітня Держдума РФ ухвалила законопроєкт про створення єдиного електронного реєстру громадян Росії, які підлягають призову на військову службу. Тепер російські військкомати використовуватимуть, зокрема, електронний реєстр для видачі повісток на військову службу. Призвані росіяни не зможуть виїжджати з країни і мають з'явитися до військкомату протягом 20 днів після отримання повістки.

Зараз ви читаєте новину «Держдума дозволила забирати у росіян закордонні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути