неділя, 18 лютого 2024 11:20

Данія передасть Україні всю свою артилерію

Данія передасть Україні всю свою артилерію
Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила про передачу Україні артилерії. Фото: gettyimages.com

Данія збирається передати Україні всю свою артилерію.

При цьому країна закликає партнерів наростити постачання зброї Україні. Про це під час Українського ланчу в Мюнхені заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Вона нагадала, що європейські лідери у питанні постачання зброї часто посилаються на проблеми з виробництвом. Водночас прем'єр наголосила, що Європа має зброю і потрібно передати її Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший в Європі виробник боєприпасів відкриє в Україні завод по виробництву снарядів

"Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні", - сказала вона.

Фредеріксен також наголосила, що під час пандемії COVID-19 Європа та США швидко винайшли вакцину і виробили її у потрібних об'ємах. Так само, на її думку, можна зробити й зі зброєю.

При цьому глава уряду Данії підтримала інтеграцію України в ЄС та НАТО. За її словами, ЄС повинен дати Україні чіткий сигнал, що вона приєднається до блоку.

Чехія знайшла спосіб дістати 800 тисяч снарядів для України. Але для цього потрібне фінансування, заявив президент країни Петер Павел у Мюнхені.

За його словами, йдеться про пів мільйона снарядів калібру 155 мм, і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм, які можна передати Україні за кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Данія передасть Україні всю свою артилерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути