вівторок, 17 січня 2023 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Чого чекають росіяни від новго командувача окупаційними військами: відповідь ISW

Чого чекають росіяни від новго командувача окупаційними військами: відповідь ISW
Росіяни покладають надії на призначення Валерія Герасимова на нову посаду. Фото: mil.in.ua

Призначення начальника генштабу Російської Федерації Валерія Герасимова на посаду командувача військами в Україні не викликало критики в російському провоєнному середовищі. Це може свідчити про те, що там сподіваються на реалістичну оцінку Кремлем ситуації в Україні.

Більшість російських діячів стверджували, що призначення Герасимова означає, що міноборони РФ знову бере на себе відповідальність за війну. Блогери пов'язували нове призначення з кількома поточними проблемами, включаючи внутрішню напруженість у мінобороні, конфлікт між відомством і ПВК "Вагнер" та поганий стан війни, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли, чи змінить РФ тактику обстрілів після призначення Герасимова

Деякі критичніші націоналістичні голоси заявили, що призначення Герасимова є прикладом нездатності Кремля вчитися на своїх історичних поразках. Раніше начальник генштабу не зміг утримати окуповані території на півночі України. Однак такий дискурс був обмеженим. Здебільшого всі висловили сподівання, що Герасимов співпрацюватиме зі своїм попередником, а нині заступником генералом армії Сергієм Суровікіним. Також продовжить ракетні удари по українській енергетичній інфраструктурі.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Зараз ви читаєте новину «Чого чекають росіяни від новго командувача окупаційними військами: відповідь ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути