вівторок, 11 грудня 2018 09:33

CNN назвала наближених до Трампа осіб, які контактували з Москвою

CNN назвала наближених до Трампа осіб, які контактували з Москвою
Діти Трампа теж спілкувалися з росіянами. Фото: Reuters

Під час передвиборчої кампанії у США 2016-го щонайменше 16 наближених до Дональда Трампа осіб контактували з Росією.

Про це свідчать судові матеріали, публічні заяви та матеріали в ЗМІ, пише CNN.

Контакти відбувалися у формі особистих зустрічей, телефонних розмов, текстових повідомлень, електронних листів і відеочатів.

Колишній голова кампанії Трампа Пол Манафорт у червні 2016-го у Трамп-тауері зустрічався з групою росіян, які мали компромат на опонента Трампа Гілларі Клінтон. Він також зустрівся і листувався з Костянтином Кілімніком, якого підозрюють у зв'язку з російською розвідкою.

Із Клімніком також зустрічався представник штабу Трампа Нік Гейтс.

Колишній радник із питань національної безпеки Майкл Флінн зідзвонювався та списувався з російським послом Сергієм Кисляком.

На зустрічі з росіянами у Трамп-тауері був також син президента Дональд Трамп-молодший. Тоді ж він щонайменше тричі говорив телефоном із російською поп-зіркою Еміном Агаларовим, який допоміг організувати зустріч.

У башні Трампа тоді був зять Трампа та радник Білого дому Джаред Кушнер. Він познайомився з Кисляком і російським державним банкіром Сергієм Горьковим.

Колишній політичний радник Джордж Пападопулос кілька разів зустрічався з московським професором Джозефом Міфсудом і росіянкою, яка назвала себе племінницею Володимира Путіна. Він також контактував із російським аналітиком з питань зовнішньої політики Іваном Тимофєєвим.

Колишній радник з питань кампанії Трампа Картер Пейдж зустрівся з Кисляком під час Республіканського комітету. У липні та грудні 2016-го він їздив до Росії, де мав зустрічі з російськими законодавцями та виконавчими особами "Роснафти".

2 зустрічі з Кисляком мав колишній генеральний прокурор Джеф Сешнс - у кулуарах Республіканського комітету та у Сенатському офісі у Вашингтоні. Також із ним мав зустріч представник Білого дому Аві Берковіц, який був особистим помічником Кушнера.

Під час Республіканського комітету з Кисляком бачився також член передвиборчої команди Джефрі Гордон.

Колишній радник кампанії Трампа Роджер Стоун у травні 2016-го зустрічався з росіянином, який назвав себе Генрі Грінбергом і запропонував купити компромат на Клінтона за $2 млн. Цю зустріч допоміг організувати консультант Трампа Майкл Капуто.

Засновник приватної воєнної компанії Blackwater Ерік Принц зустрічався з російським державним банкіром Кирилом Дмитрієвим під час ​​поїздки на Сейшельські острови в січні 2017-го.

Колишній адвокат Трампа Майкл Коен був на зв'язку з принаймні 2 російськими компаніями. Він мав 20-хвилинну телефонну розмову з людиною із офісу прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Донька нинішнього голови Білого дому Іванка Трамп мала контакт із росіянином, від якого передала лист Коену. Із Коеном працював і бізнес-партнер Трампа Фелікс Сатер - він спілкувався з росіянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підписав указ про санкції за втручання у вибори

Президент США Дональд Трамп заявив про втрату рейтингу через справу про втручання росіян у американські вибори. Вважає, що втратив 25% прихильників.

Зараз ви читаєте новину «CNN назвала наближених до Трампа осіб, які контактували з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути