Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2022 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Члени НАТО по-різному дивляться на переговори з Путіним щодо України

Члени НАТО по-різному дивляться на переговори з Путіним щодо України
Діалог Парижа та Берліна з Москвою контрпродуктивний і може "зіграти на руку Путіну". Фото: pixabay.com

Країни НАТО дотримуються різних позицій щодо того, чи варто вести діалог з президентом Росії Володимиром Путіним щодо врегулювання ситуації в Україні.

В Альянсі також по-різному дивляться на те, яку зброю відправляти в Україну, пише Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані про хід обговорень "по обидві сторони Атлантики".

"Ті, хто підштовхуватиме Україну до мирної угоди без повного виведення російських військ, служать Путіну. А ті, хто звертається до російського диктатора, часто роблять це виключно в цілях своєї кампанії всередині країни", - вважає дипломат однієї зі східноєвропейських країн-членів НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bloomberg припиняє роботу в Росії та Білорусі

Франція і Німеччина, зокрема, вважають, що потрібно якомога швидше домогтися припинення вогню, а вже потім вимагати виведення російських військ з України. Вони виступають за діалог.

Інші члени НАТО вважають, що діалог Парижа та Берліна з Москвою контрпродуктивний і може "зіграти на руку Путіну", йдеться в одному з документів.

Мова, зокрема, про Велику Британію, Польщу та низку країн Східної і Центральної Європи, за винятком Угорщини. Вони налаштовані до переговорів скептично, оскільки вважають, що Путін всерйоз не розглядає питання укладення мирної угоди.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за його позицію щодо війни Росії проти України. Німеччина, на його думку, також намагається знайти баланс між Росією та Україною.

Зараз ви читаєте новину «Члени НАТО по-різному дивляться на переговори з Путіним щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути