понеділок, 28 березня 2022 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розкритикував Макрона за страх перед Росією

Зеленський розкритикував Макрона за страх перед Росією
Макрон і решта політиків не бажають надати Україні танки, щоб допомогти подолати агресора. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за його позицію щодо війни Росії проти України.

Дії французької влади обумовлені "страхом перед РФ", заявив Зеленський в інтерв'ю The Economist. Водночас Німеччина, на його думку, також намагається знайти баланс між Росією та Україною.

"У них є давні відносини з Росією, і вони дивляться на ситуацію через призму економіки. Вони можуть допомогти, якщо на них тиснутимуть зсередини країни. Вони можуть і зупинитися, якщо побачать, що зробленого достатньо", - пояснив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС розповіли, чого очікувати від переговорів у Стамбулі

У відповідь на запитання журналіста, чому Макрон і решта політиків не бажають надати Україні танки, щоб допомогти подолати агресора, президент сказав:

"Вони бояться Росії. От і все".

24 березня Макрон заявив, що французькі компанії мають самі ухвалити, чи продовжувати їм працювати в Російській Федерації.

Президент Макрон 18 березня висловив "сильну стурбованість" ситуацією в Маріуполі й закликав російського президента Володимира Путіна "зняти облогу" міста. Наступного дня французький лідер зателефонував Зеленському, щоб обговорити можливі перспективи закінчення війни. Макрон наголосив на підтримці України й готовності Парижа з партнерами далі допомагати Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розкритикував Макрона за страх перед Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути