неділя, 31 січня 2021 11:35

Чиновника стратили через хабарі та коханок

Чиновника стратили через хабарі та коханок
Лай Сяоміня стратили в п'ятницю, 29 січня. Фото: CCTV

У Китаї стратили ексголову державної компанії з управління активами China Huarong Asset Management Co. Лай Сяоміня. Його звинуватили в чисельних хабарях та багатоженстві.

"Заслуги Лая були недостатніми, щоб отримати більш м'яке покарання з урахуванням фактів, характеру, обставин і ступеня шкоди суспільству, заподіяних його злочинами у хабарництві", - йдеться у коментарі Верховного суду, повідомляє People's Daily.

Справу Сяоміня вважають однією з найгучніших справ про корупцію в Китаї за останні роки. Чоловік керував державним органом банківського регулювання. При цьому, починаючи з 2008 року, набрав хабарів на $278 млн. А також, довго жив із коханками, маючи дружину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страту президентського подружжя транслювали по телебаченні

У 2020 році в ефірі державного телебачення він зізнався, що зберігав гроші, цінності та інші активи у квартирі в Пекіні, яку називав супермаркетом. Водночас стверджував, що з хабарів, він не витратив нічого, бо хотів зберегти кошти для дітей.

Перед виконанням вироку ексчиновник зустрівся зі своїми близькими родичами.

Влада Північної Кореї стратила двох чиновників на тлі економічних труднощів під час пандемії.Так, за даними розвідки, одного чиновника стратили за ввезення в країну заборонених товарів на тлі посиленого митного контролю на кордоні через пандемію. Іншого високопоставленого чиновника стратили за звинуваченням у махінаціях з обміном валют.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника стратили через хабарі та коханок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути