понеділок, 27 травня 2019 11:11

Чиновник Путіна напав на журналіста з кулаками і повалив на підлогу

Чиновник Путіна напав на журналіста з кулаками і повалив на підлогу
Dela.ru Росія: Топ-чиновник Путіна побив журналіста

Глава Ширинського району Хакасії, Росія, Сергій Зайцев напав на кореспондента телеканалу "Росія 24" Івана Літоміна.

Під час інтерв'ю журналіст запитував чиновника про його дорогий особняк, а також неякісне житло, яке було надано владою постраждалим від природних пожеж 2015-го, говориться сюжеті "Вісті. Чергова частина".

Зайцев спілкувався з знімальною групою на підвищених тонах. Потім, спробувавши вирвати мікрофон у Літоміна, схопив його і різко повалив на підлогу з криком: "Пішов геть, сказав, звідси". Потім помічники Зайцева вигнали журналістів із кабінету чиновника, намагаючись прикрити об'єктив працюючої камери.

Увечері неділі, після того, як ролик із нападом став активно поширюватися соцмережами, на нього відреагувала "Єдина Росія", членом якої є Зайцев. У партії пообіцяли скликати комісію з етики, яка оцінить дії хакаського чиновника.

"Які б складні та неприємні запитання не задавали, будь-який член партії" Єдина Росія ", особливо що перебуває при виконанні службових обов'язків, зобов'язаний відповідати на них. Мені соромно за те, що дозволив собі голова району Хакасії Сергій Зайцев. Від імені всієї партії "Єдина Росія" я приношу вибачення всій журналістській спільноті за ту потворну сцену, яку дозволив собі Сергій Зайцев", - заявив секретар комісії Євген Ревенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістові проломили голову: стан украй важкий

Слідчий комітет також оголосив, що проводить перевірку за фактом інциденту. Телеканал також направив скарги на перешкоджання журналістській діяльності до Генпрокуратури і МВС.

"Ніхто не забороняв їм зв'язатися напередодні, узгодити інтерв'ю, приїзд. Увірватися до кабінету в неробочий час і з порога звинуватити мене, обізвати злодієм і корупціонером, що я маю кримінальне минуле і чи не соромно мені займати місце глави. І це протягом 10 хвилин . Просто не можна було розмовляти. Спробував виштовхати його з кабінету. Дуже активний опір. Який це може бути напад, коли 3 мужика вриваються до мене в кабінет, де я один, і двоє з них явно фізично міцніше за мене", - сказав Сергій Зайцев у коментарі РИА "Новости".

У квітні 2019-го Сергій Зайцев був засуджений до 4,5 років позбавлення волі: його визнали винним у недбалості, що призвела до загибелі 12 осіб у результаті пожеж у селі Шира. Був звільнений від покарання у зв'язку з амністією з нагоди 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Путіна напав на журналіста з кулаками і повалив на підлогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути