Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 12:53

Цілитель лікує хворих від усіх недуг ромом і мачете
10

Цілитель Голіат в Гавані / Reuters
Цілитель Голіат в Гавані / Reuters
Цілитель Голіат в Гавані / Reuters
Цілитель Голіат в Гавані / Reuters
Цілитель Голіат в Гавані / Reuters

Духовний цілитель на Кубі робить операції за допомогою мачете й каже пацієнтам, що пів пляшки рому на тиждень допоможе запобігти Covid-19.

Хорхе Ян Голіан лікує кубинців альтернативною медициною. Вони йдуть до нього попри те, що комуністична країна пропонує жителям безплатну медицину. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарнях зв'язують хворих на коронавірус через брак заспокійливих препаратів

На Кубі працює 33 тис. лікарів. На острові живе 11 млн кубинців. На одного лікаря припадає 343 пацієнти. У службі охорони здоров'я - 498 поліклінік. Багато з них пропонують спеціалізоване лікування.

Кубинський цілитель стверджує, що понад 30 років тому його відвідав дух, який сказав почати лікувати людей своїм мачете. З того часу й займається цим. Зараз виконує 120-150 операцій на день у Гавані. За ці роки, за його словами, провів кілька тисяч операцій без анестезії.

Голіат закликає пацієнтів випивати пів пляшки рому щотижня чи нюхати пакети з камфорою - ліками, видобутими з дерева, яке використовується для лікування болю й кашлю. Радить це робити час від часу, щоб не захворіти на Covid-19. Люди звертаються до нього за порадою щодо всього - від безпліддя до болю в попереку. Деякі пацієнти кажуть, що авторитет Голіата пояснюється здатністю поєднувати операції з мачете з традиційною медициною.

"Спочатку людина трохи не довіряє. Але коли приходите і бачите, що те саме, що каже наука, збігається з тим, що говорить ця особа, то його словам можна довіряти", - каже пацієнт Леонідес Лара.

Для багатьох таке лікування є не просто ліками, а духовним і емоційним переживанням.

"Вражає, як він у дивно вгадує речі й розповідає, як ваші справи", - каже інший пацієнт, якому Голіат лікує болі в попереку.

Медсестри бояться працювати з ним через страх опинитися у в'язниці. Поліція неодноразово розслідувала його практику в минулому, але він наполягає, що не робить нічого протизаконного.

"Нехай приїде поліція й перевірить усе, що потрібно. Інспектори приходять сюди через велику кількість людей. Але я не роблю нічого поганого", - каже Голіант.

У розпал пандемії минулого року майже 40 країн, зокрема Італія та Мексика, брали кубинських лікарів для допомоги в боротьбі з коронавірусом. У самій країні спостерігають сплеск випадків захворювання на Covid-19. Станом на 16 квітня в країні зареєстровано понад 90 тис. випадків захворювання і майже 500 осіб померли. Хоча показники набагато нижчі, ніж у багатьох інших країнах, на Кубі спостерігають різкий сплеск захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Цілитель лікує хворих від усіх недуг ромом і мачете». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути