четвер, 21 березня 2019 09:47

"Чи санітарів викликати, чи поліцію" - в Росії розвінчали міфи Кремля про суперзброю

"Чи санітарів викликати, чи поліцію" - в Росії розвінчали міфи Кремля про суперзброю
Фото: з відкритих джерел

У Росії немає суперзброї, якою вона лякає світ. Розповіді російських медіа про ракетний комплекс "Посейдон" і лазерний комплекс "Пересвет" - абстракція.

Про це розповів експерт у сфері міжнародних відносин і міжнародної безпеки Павло Лузін в інтерв'ю російському виданню Znak.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на погрози Путіна

"Всі ці "посейдони" і "пересвети" - абстракція. Розмови про них добре описуються словосполученням "військова хитрість". Той же "Сармат" - це локалізація виробництва важкої ракети Р-36М з деякою її модернізацією: раніше вона виготовлялася в Україні. До того ж треба чимось завантажувати заводи ГРЦ імені Макєєва в Челябінській області і Красноярську. Чудес не буває, і ніякого суперзброї у нас не існує", - заявив експерт.

"Якщо я вам на повному серйозі скажу, що зібрав удома міномет і цей міномет - проти вас і вашої родини, то ви, будучи розсудливим людиною і розуміючи, що міномета у мене бути не може, все одно будете всерйоз сприймати сам факт моїх погроз і міркувати над діями: чи санітарів викликати, чи поліцію, чи дати мені по обличчю для профілактики, чи не звертати уваги. Напевно, проконсультуєтеся з цього питання з друзями. Приблизно так само щодо путінської "наукової фантастики" діє і Захід", - повідомляє Лузін.

За його словами, росіяни вже самі не вірять в казки Путіна.

"Що стосується патріотично налаштованої публіки, то, судячи з усього, навіть вона в цю маячню не особливо вірить. Інакше не було б потреби через ТАСС або "Звезду" постійно публікувати повідомлення "анонімних джерел в галузі" про те, що якийсь там "посейдон" вивели в море на випробування", - переконаний експерт.

Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність Москви націлити ракети на США у разі загрози. Він повідомив про це в посланні Федеральним зборам, коментуючи вихід США з Договору про ракети середньої і малої дальності.

Зараз ви читаєте новину «"Чи санітарів викликати, чи поліцію" - в Росії розвінчали міфи Кремля про суперзброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути