субота, 12 березня 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Через санкції авіаційна галузь РФ скоро буде на рівні Ірану та Північної Кореї

Через санкції авіаційна галузь РФ скоро буде на рівні Ірану та Північної Кореї
Через санкції російська авіаційна галузь незабаром опиниться на рівні Ірану і КНДР. Фото: pixabay.com

Через повномасштабну війну проти України, яку розгорнула Російська Федерація, Захід вводить усе жорстокіші санкції проти країни-окупанта. Російські авіалінії виявилися відрізаними від переважної частини світу.

Санкції, які ввели США та ЄС, призвели до того, що два найбільших світових авіавиробника - Boeing і Airbus - припинили постачати запчастин та проводити технічне обслуговування для російських авіакомпаній. Те ж саме стосується і виробників реактивних двигунів, повідомляє CNN.

"Через рік у Росії зникне будь-яка життєздатна галузь авіаперевезень", - сказав керуючий директор AeroDynamic Advisory Річард Абулафія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заморожені російські $300 млрд можуть передати Україні. Без дозволу Москви" - Березовець

Зазначив, що авіаційна галузь країни незабаром може опинитися десь між дуже санкціонованими галузями в Ірані та Північній Кореї.

Для російської економічної активної це створює серйозну проблему. РФ є найбільшою країною у світі за площею суші - більше ніж у два рази перевищує розмір континентальної частини Штатів. Заступник директора Центру геоекономіки в Атлантичній раді, міжнародному аналітичному центрі, Чарльз Лічфілд сказав, що країні-агресору потрібна життєздатна авіаційна галузь, щоб економіка РФ працювала.

38 країн, включаючи США, Канаду та Євросоюз, закрили свій повітряний простір для російських літаків. Відтепер громадянам РФ складніше полетіти до Казахстану та здійснити пересадку на інший рейс у Туреччині.

Через припинення страхового покриття комерційних польотів авіарейси з та в РФ скасовують, повідомили у пресслужбі казахського Air Astana. Коли буде відновлене авіасполучення, не зазначають.

Із 12 березня авіакомпанія із Казахстану Qazaq Air припинила польоти в Росію і над нею.

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines з 10 березня призупинила продаж квитків росіянам на рейси до третіх країн. Ще одна турецька авіакомпанія Pegasus Airlines не літає з та в РФ з 13 по 27 березня. Рішення призупинити польоти до Росії ухвалили через операційні ризики, пов'язані зі страхуванням, лізингом, експлуатацією та обслуговуванням рейсів до РФ та з неї.

Компанія Boeing припинила постачання запчастин та технічне обслуговування для російських авіакомпаній, а також свою діяльність у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Через санкції авіаційна галузь РФ скоро буде на рівні Ірану та Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути