пʼятниця, 11 березня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще три авіакомпанії скасовують рейси до РФ

Ще три авіакомпанії скасовують рейси до РФ
Казахська і турецькі авіакомпанії скасовують рейси до РФ. Фото: pixabay

38 країн, включаючи США, Канаду та Євросоюз, закрили свій повітряний простір для російських літаків. Відтепер громадянам РФ складніше полетіти до Казахстану та здійснити пересадку на інший рейс у Туреччині.

Через припинення страхового покриття комерційних польотів авіарейси з та в РФ скасовують, повідомили у пресслужбі казахського Air Astana. Коли буде відновлене авіасполучення, не зазначають.

Турецький авіаперевізник Turkish Airlines з 10 березня призупинила продаж квитків росіянам на рейси до третіх країн.

"В даний час оформлення квитків можливе тільки з вильотом/прильотом із РФ", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну та Лукашенку можна буде бажати смерті у Facebook та Instagram

Окремий квиток на літак Turkish Airlines з Туреччини до іншої країни поза Росією громадянам країни-агресора не можна. Про терміни дії нововведень не повідомляють, застерігаючи, що вони діють до особливого повідомлення.

Ще одна турецька авіакомпанія Pegasus Airlines не літає з та в РФ з 13 по 27 березня. Рішення призупинити польоти до Росії ухвалили через операційні ризики, пов'язані зі страхуванням, лізингом, експлуатацією та обслуговуванням рейсів до РФ та з неї, повідомили в пресслужбі.

У російській Асоціації туроператорів скасування авіарейсів пояснюють блокуванням російських банківських карток систем Visa і Mastercard.

У Великій Британії заарештували перший російський літак після запровадження санкцій. Вони включають можливість арешту будь-якого повітряного судна Росії. Про це заявив міністр транспорту Грант Шаппс.

Уряд Великої Британії 28 лютого оголосив про намір вжити додаткових обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши їх на центральний банк Російської Федерації

24 лютого Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Також британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

ЄС може відключити від SWIFT і Білорусь, диктатор якої, Олександр Лукашенко, є співучасником воєнних злочинів проти України.

Зараз ви читаєте новину «Ще три авіакомпанії скасовують рейси до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути