четвер, 20 серпня 2020 14:53

Через паводок евакуюють 100 тисяч людей

Через паводок евакуюють 100 тисяч людей
Великий Будда з Лешань — статуя VIII століття заввишки 71 м. Фото: ВВС

Через сильні паводки в гірських районах ріки Янцзи в Китаї влада евакуює додатково понад 100 тис. людей. Також велика вода загрожує 1200-річній гігантській статуї Будди, що належить до світової спадщини ЮНЕСКО.

Великий Будда з Лешань — статуя VIII століття заввишки 71 м. Вирізьблена з пісковика у скелі гір Цілуаньфен, що в Центральному Китаї. Вважається однією з найбільших у світі скульптур, висіченою у скелі, - пише польська Rzeczpospolita.

Як передає китайський телеканал CCTV, волонтери пробують захистити пам'ятку мішками з піском. Болотиста вода вперше з 1949 року піднялася настільки, що накрила пальці Будди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина передала Україні 1 млн гривень допомоги для ліквідації наслідків повеней

Через паводки місцева влада підняла до найвищого рівня тривогу в провінції Сичуань. Гребля Трьох ущелин на Янцзи, яка є найпотужнішою у світі електростанцією, приймає 74 тис. куб. м води в секунду – найбільше з часу відкриття ГЕС 2003 року. У водосховищі рівень води вже вищий за критичний на 10 м.

Паводки на Янцзи - регулярні. Проте цього року найгірші за кілька останніх десятиліть. Почалися на початку червня і тривають досі. В зоні ризику – 55 млн людей. Загалом протягом літа вже змушені були покинути домівки 2,24 млн китайців. 141 особа загинула. 443 річки вийшли з берегів, а в 33 – рекордний рівень води. Про це пише CNN.

Через повінь у Китаї не можуть зібрати врожай рису. Зливи почалися у провінції Цзянсі минулого місяця. Її називають землями рису і риби.

Зараз ви читаєте новину «Через паводок евакуюють 100 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути