пʼятниця, 18 вересня 2020 09:49

Через Covid-19 обмежили продаж алкоголю

Через Covid-19 обмежили продаж алкоголю
В Естонії через коронавірус ввели обмеження на продаж алкоголю. Фото: REUTERS

Уряд Естонії в зв'язку з активним ростом кількості хворих на коронавірус вирішив запровадити загальнодержавне обмеження на продаж алкоголю.

Про це повідомила пресслужба вищого органу виконавчої влади, пише "Інтерфакс".

"В Естонії відбувся стрімкий приріст випадків зараження COVID-19, тому нове обмеження є необхідним і обгрунтованим. Як ми бачимо, коронавірус особливо добре поширюється на вечірках. На жаль, вживання алкоголю змінює поведінку людей так, що це сприяє поширенню вірусу. В зв'язку з цим я закликаю людей не створювати своєю ризикованою поведінкою нових можливостей для поширення вірусу ні в публічних місцях, ні на приватних вечірках", - сказав прем'єр-міністр країни Юрі Ратас.

Нічна заборона на продаж алкоголю діятиме з 00:00 годин до 10:00 в усіх закладах, де його продають для вживання на місці: в барах, нічних клубах, ресторанах, театральних буфетах і готелях.

Обмеження запроваджується до 24 жовтня включно. Уряд оцінить необхідність його продовження за тиждень до закінчення терміну дії обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали допустиму щоденну дозу алкоголю для чоловіків

Станом на 16 вересня зафіксували 162 тис. випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Приріст нових випадків за добу - майже 3 тис. Зафіксовано антирекорд за смертністю за добу. Про це йдеться у даних системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу на електронній карті.

Зараз ви читаєте новину «Через Covid-19 обмежили продаж алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути