Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 10:14

Церемонія "Оскар" у новому форматі відбудеться цієї неділі

Церемонія "Оскар" у новому форматі відбудеться цієї неділі
Церемонію вручення "Оскара" проведуть 25 квітня. Фото: oscars.org

93-ю церемонію вручення престижної кінопремії "Оскар" проведуть найближчої неділі, 25 квітня. Цього року церемонію перенесли з лютого на кінець квітня через пандемію.

Пандемія стала причиною ще одного нововведення: цього року вперше на премію могли номінувати кінострічки, які демонструвалися онлайн. Хоча й за умови: мати запланований показ у великих кінотеатрах.

Церемонію вручення нагород проведуть у декількох місцях. Окрім традиційного театру Dolby частина святкових заходів відбудеться в будівлі залізничного вокзалу Лос-Анджелеса Union Station. Заплановані також супутникові включення з Лондона й Парижа - для гостей, які не мають змоги прибути до США.

Зміни стосувалися й формату церемонії. Цього року вона буде схожою на фільм. Зокрема, замість звичних 45 секунд на промову переможці матимуть змогу виголосити повноцінну промову чи розповісти власну історію.

Проведуть церемонію вручення "Оскара" Бред Пітт і Зендея. Нагороди переможцям роздадуть Лора Дерн, Рене Зеллвегер, Голлі Беррі, Гоакін Фенікс, Гаррісон Форд.

У сценарії залишили традиційну червону доріжку перед початком церемонії. Вона відбудеться з дотриманням соціальної дистанції. Медичні маски також будуть, розповіли продюсери "Оскара". Для них приготували особливу роль - обіцяють, що маски становитимуть частину шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Драма про помсту ґвалтівнику здобула основні номінації "Оскару"

Розпочнеться церемонія з півторагодинного пісенного шоу за участі претендентів на премію.

Подивитися трансляцію церемонії вручення найпрестижнішої премії Американської академії кіномистецтва можна буде у всесвітній мережі. Транслюватимуть захід у 225 країнах світу. Подивитися церемонію вручення "Оскара" онлайн зможуть і українці.

Урочистості церемонії "Оскар 2021" розпочнуться в неділю 25 квітня о 18:30 за місцевим часом. За київським часом це 26 квітня о 01:30.

В історії вручення "Оскара" до нинішнього року церемонії переносили лише чотири рази. 1938 року відклали на тиждень через сильну повінь.

1968-го перенесли з 8 на 10 квітня через похорон Мартіна Лютера Кінга, убитого напередодні.

1981-го церемонію відклали на 24 години через спробу вбивства тодішнього президента США Рональда Рейгана.

2018-го перенесли з лютого на березень у зв'язку з проведенням Зимових олімпійських ігор.

Зараз ви читаєте новину «Церемонія "Оскар" у новому форматі відбудеться цієї неділі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути