пʼятниця, 29 липня 2022 15:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це образа всього людства" – у Конгресі США відреагували на катування українського захисника

"Це образа всього людства" – у Конгресі США відреагували на катування українського захисника
Катування бійця Збройних сил України, відео з яких потрапило до мережі, засудили в Конгресі Сполучених Штатів. Фото: pixabay.com

Катування бійця Збройних сил України, відео з яких потрапило до мережі, засудили в Конгресі Сполучених Штатів.

Також закликали негайно допомогти Україні перемогти "російське зло". Про це написав у Twitter старший радник Конгресу США Пол Массаро 29 липня.

"Варварство та розпуста російських окупантів викликають огиду. Кастрація, вбивства, зґвалтування, вбивства дітей, порівняння міст із землею. Непереборне зло", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення, залякування й катування: Федоров розповів, що відбувається у Мелітополі

Массаро закликав надати Україні ATACMS та сучасні танки, аби українські захисники якнайскоріше покінчили з російським злом.

"Російське зло закінчиться лише з перемогою України. Російські військові злочини в Україні – це образа всього людства", – додав американський чиновник.

Вчора, 28 липня, в мережі російські канали поширили відео знущань над українським військовополоненим. На ньому двоє російських окупантів завдали каліцтва захиснику: провели кастрацію канцелярським ножем.

У тимчасовому окупованому росіянами Донецьку полонених катують струмом. Про це розповів волонтер Максим із Запоріжжя в інтерв'ю журналісту Миколі Осиченку.

Максим перебував у полоні 72 дні. Возив гуманітарну допомогу у Маріуполь. Чоловіка і ще двох водіїв окупанти захопили 1 квітня. Відвезли у селище Мангуш під Маріуполем, там добу просиділи в камері. Далі 12 днів 40 полонених, серед яких військові, волонтери, державні службовці, утримували в гаражі у місті Докучаєвськ, спали на дошках.

Відвезли у Донецьк. Там Максиму погрожували, що він "буде ригати кров'ю". Привели в кабінет, одягнули ззаду наручники і сказали сідати на стілець.

Зараз ви читаєте новину «"Це образа всього людства" – у Конгресі США відреагували на катування українського захисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути