Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2024 11:37

Британську зброю невдовзі можна буде побачити у Курській області - The Times

Британську зброю невдовзі можна буде побачити у Курській області - The Times
Міністерство оборони Великої Британії прокоментувало використання західної зброї під час боїв у Курській області. Фото: aa.com.tr

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило, що Україна може вільно використовувати британську зброю на російській території.

Це стосується, зокрема, й наступу в Курській області, повідомляє The Times.

Видання зазначає, що у політиці уряду Великої Британії не відбулося жодних змін.

"Згідно зі статтею 51 Статуту ООН, Україна має чітке право на самооборону від незаконних атак Росії. Це не виключає операцій на території РФ", - йдеться у повідомленні.

За словами колишнього міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, раніше Україна отримала дозвіл вражати цілі на території Росії, використовуючи "будь-яку зброю, яку їй було поставлено". Виняток становили тільки ракети великої дальності Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий розповів про початок наступу ЗСУ в Суджі

Воллес припустив, що ті самі правила застосовуються до операції України в Курській області.

"Якщо ці атаки спрямовані на знищення логістики та інфраструктури, що підтримують вторгнення в Україну, то абсолютно законно використовувати британську зброю", - зазначив ексміністр.

Видання пише, що зброю, передану українцям Великою Британією, незабаром можна буде побачити на полі бою в Курській області поряд з уже підтвердженою зброєю від інших західних країн.

Аналітик Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос зазначив, що в Курській області вже були помічені німецькі танки для розмінування і танкові транспортери, а також поставлена США ББМ Stryker і принаймні один наданий Францією бронетранспортер.

При цьому за лаштунками міністри намагаються переконати союзників схвалити використання Україною крилатих ракет Storm Shadow на території Росії.

Як заявив міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час телефонної розмови з американським колегою Ллойдом Остіном, оскільки українські сили продовжують свою "мужню боротьбу з російською агресією", вони обговорювали необхідність "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і поставляти життєво необхідне їй обладнання".

Сили оборони України просунулися у Курській області, заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, Україна досягає там стратегічної мети. Зокрема, поповнюється обмінний фонд.

14 серпня президент Володимир Зеленський зібрав нараду щодо ситуації у Курській області. Обговорили створення за необхідності військових комендатур.

Зараз ви читаєте новину «Британську зброю невдовзі можна буде побачити у Курській області - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути