субота, 23 січня 2021 02:45

"Британський" штам більш смертоносний ніж звичайний коронавірус - прем'єр

"Британський" штам більш смертоносний ніж звичайний коронавірус - прем'єр
Джонсон розповів про "британський" штам коронавірусу. Фото: Reuters

Попередні дані досліджень вчених свідчать про те, що "британський" штам коронавірусу призводить до більшої кількості смертей, ніж звичайний, заявив прем'єр Британії Борис Джонсон.

Поки остаточно не доведено, чи насправді "британський" штам вірусу становить більшу небезпеку, ніж "китайський ". Очікується, що вже наявні вакцини будуть дієвими як проти старого, так і проти нового штамів, повідомляє BBC.

Дослідники після порівняння рівня смертності серед інфікованих звичайним коронавірусом та новим штамом попередньо дійшли висновку, що останній частіше призводить до смерті. Аналіз здійснювали науковці з дорадчої групи New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG).

"На додаток до швидшого розповсюдження, тепер також виявляється, що є деякі докази того, що новий штам, який вперше був виявлений у Лондоні та на південному сході Англії, може бути пов'язаний з вищим ступенем смертності", - зазначив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90 відсотків інформації про ковід в інтернеті – фейки або маніпуляції

Мутований штам коронавірусу SARS-CoV-2, виявлений у Великій Британії у вересні 2020 року. Він почав активно поширюватися наприкінці листопада — початку грудня. Через це багато країн почали закривати кордони з Великою Британією, а в самій країні посилили карантинні обмеження.

Зараз ви читаєте новину «"Британський" штам більш смертоносний ніж звичайний коронавірус - прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути