Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 20:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Британія запровадила масштабні санкції проти Сбербанку й восьми російських олігархів

Британія запровадила масштабні санкції проти Сбербанку й восьми російських олігархів
Велика Британія запровадила нові масштабні санкції проти РФ. Фото: pixabay.com

Велика Британія запровадила черговий пакет санкцій проти Російської Федерації, яка вторглася на територію України та скоює воєнні злочини проти цивільних.

Про нові масштабні санкції йдеться у заяві міністерства закордонних справ Британії від 6 квітня, повідомляє "Європейська правда".

"Ми посилюємо тиск, щоб завершити жахливу війну Путіна. Наш останній пакет заходів покладе край імпорту російських енергоресурсів у Британію та покарає ще більше осіб і компаній, б'ючи по воєнній машині Путіна. Ми не зупинимося, доки Україна не переможе", - заявила міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Ключові обмеження передбачають:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не братимуть участь у зустрічах G20, на яких буде Росія

1. Замороження активів "Сбербанка" та московського "Кредитбанка";

2. Заборону всіх нових інвестицій у Росію (2020 року сума британських інвестицій в РФ становила понад 11 млрд фунтів стерлінгів), що стратегічно послабить російську економіку;

3. Відмову від російського вугілля й нафти до кінця 2022 року, а від газу "якнайшвидше" згодом;

4. З наступного тижня буде заборонено експорт у Росії найважливішого нафтопереробного обладнання й каталізаторів;

5. Нові кроки проти стратегічних галузей і держкомпаній, що включає заборону імпорту продукції із заліза і сталі;

6. Заборона постачання в РФ британських передових комп'ютерних технологій і технологій виготовлення сучасних матеріалів;

7. Обмеження проти восьми олігархів: В'ячеслава Кантора (найбільшого власника акцій компанії-виробника мінеральних добрив "Акрон"), Андрія Гур'єва (засновника виробника мінеральних добрив "ФосАгро"), Сергія Когогіна (директора КамАЗу, який виготовляє також автомобілі для армії); Сергія Іванова (директора найбільшого виробника діамантів "Алроса"); Леоніда Міхельсона (співзасновника і гендиректора газової компанії "Новатек"); Андрія Акімова (гендиректора Газпромбанку); Олександра Дюкова (директора великої нафтової компанії "Газпромнафта)"; Бориса Ротенберга (сина співвласника найбільшої компанії-виробника обладнання для газової сфери "СГМ").

"На завтрашній зустрічі глав МЗС "Групи семи" міністерка закордонних справ закликатиме до подальших спільних кроків. Зокрема, прискореного графіку відмови всіх членів G7 від російських енергоресурсів. Вона також закликатиме до єдності в запровадженні нових санкцій проти російської економіки та близьких до Путіна еліт, доки Росія не відведе війська й не завершить свою брутальну агресивну війну проти України назавжди", - додають у заяві.

США разом із G7 та ЄС запровадять санкції проти родин президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Вони хочуть різко посилити "фінансовий шок" для Москви через вторгнення РФ в Україну.

Високопосадовці США сказали виданню Independent, що президент Джо Байден у середу, 6 квітня, підпише указ про запровадження "санкцій повного блокування" на найбільшу фінансову установу Росії Сбербанк та найбільший приватний банк - "Альфа-Банк". Санкції заморозять будь-які їхні активи, що стосуються фінансової системи США, і заборонять громадянам США вести з ними бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Британія запровадила масштабні санкції проти Сбербанку й восьми російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути