Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 18:56

Спецтема: Війна Росії проти України

США не братимуть участь у зустрічах G20, на яких буде Росія

США не братимуть участь у зустрічах G20, на яких буде Росія
США не будуть на зустрічах G20, на яких буде Росія, заявила міністерка фінансів США Джанет Йеллен. Фото: facebook.com/janet.yellen

США не братимуть участь в "низці зустрічей" G20, якщо Росія буде їхньою учасницею. Причиною є війна, яку веде РФ проти України з 24 лютого.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Йеллен у свідченні Комітету з фінансових послуг Палати представників у середу, 6 квітня, передає Devdiscourse.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні може тривати роками - Столтенберг

"Президент Байден чітко дав зрозуміти, і я, безумовно, погоджуюся з ним, що для Росії не може бути звичним бізнес у жодній з фінансових установ. Він попросив виключити Росію з G20, і я дала зрозуміти своїм колегам у Індонезії, що ми не братимемо участь у низці зустрічей, якщо будуть росіяни", - сказала вона.

"Група двадцяти" або G20 є групою міністрів фінансів і керівників центральних банків 20 економік. Серед них - США, Велика Британія, Франція і Китай.

США із G7 та ЄС запровадять санкції проти родин президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Вони хочуть різко посилити "фінансовий шок" для Москви через вторгнення РФ в Україну.

Високопосадовці США сказали виданню Independent, що президент Джо Байден у середу, 6 квітня, підпише указ про запровадження "санкцій повного блокування" на найбільшу фінансову установу Росії Сбербанк та найбільший приватний банк - "Альфа-Банк". Санкції заморозять будь-які їхні активи, що стосуються фінансової системи США, і заборонять громадянам США вести з ними бізнес.

Зараз ви читаєте новину «США не братимуть участь у зустрічах G20, на яких буде Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути