Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 18:33

США запроваджують потужні санкції проти Сбербанку та дітей Путіна і Лаврова

США запроваджують потужні санкції проти Сбербанку та дітей Путіна і Лаврова
США продовжать відбирати в Росії "привілеї та переваги, якими вона колись користувалася" до війни проти України. Фото: radiosvoboda.org

США разом із G7 та ЄС запровадять санкції проти родин президента Росії Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Вони хочуть різко посилити "фінансовий шок" для Москви через вторгнення РФ в Україну, пише видання Independent з посиланням на високопосадовців США.

За його словами, президент Джо Байден у середу, 6 квітня, підпише указ про запровадження "санкцій повного блокування" на найбільшу фінансову установу Росії Сбербанк та найбільший приватний банк - "Альфа-Банк". Санкції заморозять будь-які їхні активи, що стосуються фінансової системи США, і заборонять громадянам США вести з ними бізнес.

"Сбербанк сам по собі є головною артерією російської фінансової системи. Він володіє майже третиною загальних активів банківського сектора Росії. Загалом ми зараз повністю заблокували більше двох третин російського банківського сектора, який до вторгнення мав активи майже 1,4 трильйона доларів", - сказав чиновник.

Окрім цього, США продовжать відбирати в Росії "привілеї та переваги, якими вона колись користувалася", зокрема нормальні торговельні відносини, позики у Світового банку та Міжнародного валютного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія наближається до дефолту

Нові санкції від США передбачають також обмеження проти великих російських державних підприємств критичної сфери.

Сполучені Штати запровадять санкції проти двох дорослих доньок Путіна - Марії та Катерини. До списку потрапили також дружина та діти Лаврова та члени Ради безпеки Росії, зокрема експрезидент Росії Дмитро Медведєв та прем'єр-міністр Михайло Мішустін.

Їх відключать від фінансової системи США та заморозять всі активи, які вони мають у Сполучених Штатах.

Канада розширила санкційний список через вторгнення РФ в Україну на дев'ять осіб. До переліку потрапили олігархи Володимир Потанін, Віктор Вексельберг, Кирил Шамалов, Дмитро та Галина Пумпянські, Вадим Мошкович, Леонід Міхельсон та Олександр Винокуров.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують потужні санкції проти Сбербанку та дітей Путіна і Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути