Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2022 17:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія наближається до дефолту

Росія наближається до дефолту
Зовнішній борг РФ та її компаній сягає $150 млрд. Фото: ТАСС

Російська Федерація наблизилася до потенційного дефолту за своїм міжнародним боргом. Оскільки виплатила власникам доларових облігацій рублі і заявила, що продовжуватиме робити це доти, доки її валютні резерви блокують санкціями.

Про це пише Reuters.

"Це прискорює терміни, коли Росія вичерпає простір для здатності платити", - сказав керуючий фонду, який тримає облігації, що підлягають сплаті.

"Якщо ця блокада продовжуватиметься і платежі, спрямовані на обслуговування боргу, будуть заблоковані, він (майбутній платіж) може бути здійснений у рублях", - заявив речник президента РФ Путіна Дмитро Пєсков.

Міністерство фінансів РФ переказало кошти для виплати купонного доходу й погашення єврооблігацій у рублях, бо банк-кореспондент не дозволив проводити виплату в доларах, що може означати дефолт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії - каюк: США та союзники оголосять новий пакет санкцій

Зовнішній борг РФ та її компаній сягає $150 млрд. При цьому виплатити їх для країни проблематично - західні санкції заморозили $350 млрд її золотовалютних резервів, що становить майже 60% їхнього обсягу, пише "Економічна правда".

Росія вже була на межі дефолту 16 березня, коли мала здійснити виплату за купоном у доларах. Але змогла провести валютні виплати завдяки винятку із санкцій США, що діяв до 25 травня.

Мінфін США згодом вирішив закрити цю лазівку й заборонив РФ проводити доларові платежі за державним боргом із рахунків російських установ в американських банках.

Найбагатші російські бізнесмени за рік втратили 42% сукупного статку, що скоротився на $353 млрд.

Велика Британія невдовзі оголосить про заморожування $350 млрд російських активів.

Зараз ви читаєте новину «Росія наближається до дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути