пʼятниця, 29 вересня 2017 12:54

Британія відмовляється від вугілля та переходить на сонце

Британія відмовляється від вугілля та переходить на сонце
Cонячна станція в Бедфордширі може забезпечити електроенергією 2,5 тис. будинків

Великa Британія визначила нові цілі з видобування екологічно чистої енергії після того, як уряд оголосив, що енергопостачання британських будинків та підприємств цього літа було "найзеленішим".

Цього літа Британія досягнула рекордного рівня виробництва "зеленої" електроенергії, яка в половину переважила вугільну, повідомляє Guardian.

Аналіз, проведений Національною мережею енергопостачання National Grid, показав, що вже на початку літа вугільні ТЕЦ поступилися місцем підприємствам вітрової, сонячної та атомної енергетики. З 21 червня по 22 вересня рівень видобутої з вугілля енергії і рівень викидів СО2 в атмосферу знизився на 50% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Травневої п'ятниці сонячні станції змогли згенерувати енергії більше, ніж усі АЕС країни разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каневі встановили сонячну лавку для зарядки мобільних пристроїв

"Це було рекордне літо. Фундаментальним зрушенням стало наростання потужностей вітрової та сонячної енергетики" - заявив директор National Grid Дункан Берт.

Є зворотній бік медалі. Потрібно удосконалити "зелені" енергомережі, додавши до них акумулятори. Причина в тому, що сонячна і вітрова енергія не можуть вироблятися безперебійно, а значить ними треба запасатися. Інакше платіжки за світло значно зростуть.

Підвищити надійність і маневреність української енергосистеми до європейських стандартів можна тільки за рахунок розвитку гідроакумулюючих електростанцій.

Зараз ви читаєте новину «Британія відмовляється від вугілля та переходить на сонце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути