неділя, 22 березня 2020 17:11

Британія призначила "вцілілого наступника" для прем'єр-міністра

Британія призначила "вцілілого наступника" для прем'єр-міністра
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон ще не здавав тести на коронавірус. Якщо він заразиться - за нього на посаді буде міністр закордонних справ. Фото: flickr.com BackBoris2012 Campaign Team

Британський міністр закордонних справ Домінік Рааб призначений "вцілілим наступником" ("designated survivor") на випадок, якщо прем'єр-міністр Борис Джонсон або його головні помічники захворіють на коронавірус.

Рааб, який також є першим державним секретарем, двічі здав тест на COVID-19, після того, як у нього з'являвся кашель. У обох випадках результат був негативний, пише The Sunday Times.

Джонсон ще не здавав тести на коронавірус. Якщо він заразиться коронавірусом, Рааб буде виступати за нього на посаді прем'єр-міністра. Призначення викликало суперечки в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета II пішла на карантин

"Якщо Борис не зможе виконувати свою роботу через недієздатність, багато людей думають, що Майкл Гоув повинен його замінити, а не Рааб", - розповів один із міністрів.

Новий план також визначає, що, якщо найвищий за посадою помічник Джонсона, Домінік Каммінгс, або директор з питань комунікацій Даунінг-Стріт Лі Каїн, виявляються недієздатними під час спалаху COVID-19, їх замінить Ісаак Левідо, директор кампанії консерваторів під час загальних виборів, або Пол Стефенсон, директор з питань комунікацій кампанії за Brexit.

У Британії станом на суботу підтверджено 5000 тисячі випадків захворювання на коронавірус, померли 233 людини.

Президент Франції Еммануель Макрон погрожував закрити кордон з Великою Британією, якщо прем'єр-міністр Борис Джонсон не вживе більш жорстких заходів щодо стримування спалаху коронавірусу. Увечері 20 березня, за вказівкою Джонсона, паби, ресторани, театри, кінотеатри і тренажерні зали закрилися, щоб уповільнити прискорене поширення хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Британія призначила "вцілілого наступника" для прем'єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути