Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель: Росія програє війну Україні у трьох відношеннях

Боррель: Росія програє війну Україні у трьох відношеннях
Триває 236 доба героїчного протистояння української нації російському широкомасштабному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація програє розв'язану проти України війну.

Росія з кожним днем стає дедалі більш ізольованою. Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель перед зустріччю міністрів закордонних справ країн Євросоюзу 17 жовтня, пише "Європейська правда".

Він закликав країни продовжувати допомагати Україні у боротьбі з російською агресією.

"Соціально-економічні наслідки війни тривають по всьому світ. Росія стає дедалі більш ізольованою, в останні дні ми побачили це в Організації Об'єднаних Націй. Морально, політично, навіть у військовому відношенні Росія програє цю війну. Ми повинні підтримувати Україну і надалі", – сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили подальші воєнні плани Путіна в Україні

Він сподівається, що 17 жовтня ухвалять рішення про створення тренувальної місії для українських військових. Голови МЗС також планують обговорити питання запровадження санкцій проти Ірану через постачання дронів Росії.

"Ми розглянемо конкретні докази участі Ірану, що Тегеран сильно заперечує. У зустрічі візьме участь український міністр Дмитро Кулеба. Але сьогоднішні санкції будуть пов'язані з репресіями проти протестувальників", – додав Боррель.

Україна повідомила ЄС про серію російських атак із використанням іранських безпілотників Shahed-136. Іран заперечує постачання безпілотників до Росії.

Напередодні стало відомо, що Іран таємно погодився передати Росії не лише ударні безпілотники, а й балістичні ракети класу "земля – земля" для війни проти України, за даними Washington Post. У світлі цієї інформації ізраїльський міністр у справах діаспори Нахман Шай виступив за надання його країною військової допомоги Україні.

Міністри закордонних справ членів ЄС на засіданні 17 жовтня мають схвалити рішення про створення тренувальної військової місії для України та виділити додаткові 500 млн для озброєння української армії.

Зараз ви читаєте новину «Боррель: Росія програє війну Україні у трьох відношеннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути