середа, 05 жовтня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

В Ірані зробили нову заяву щодо постачання РФ бойових дронів-камікадзе

В Ірані зробили нову заяву щодо постачання РФ бойових дронів-камікадзе
Іран знову заперечив постачання бойових безпілотників Росії. Фото: mil.in.ua

Представники міністерства зовнішніх справ Ірану знову спростували постачання будь-якого озброєння для армії Російської Федерації.

Офіційні особи Ірану запевняють, що зберігають нейтралітет у російсько-українській війні, повідомляє агентство "Сіньхуа". Усі дані про отримання РФ безпілотників іранського виробництва "необґрунтовані", заявив 5 жовтня речник міністерства закордонних справ країни Насер Канаані.

"Іран, як Ісламська Республіка, продовжує тримати нейтралітет щодо військового конфлікту між Україною та Росією", – наголосив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, звідки Росія атакувала Білу Церкву дронами Shahed-136

Канаані офіційно заявив, що не збирається підтверджувати постачання дронів РФ, оскільки це нібито є неправдивою інформацією.

"Із самого початку конфлікту ми завжди заявляли про нашу принципову та чітку позицію активного нейтралітету та незгоди з війною, наголошуючи на необхідності досягнення політичного рішення без насильства", – сказав очільник іранського МЗС.

5 жовтня близько 3:00 по місту Біла Церква росіяни вдарили іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 ("Шахід-136"). Усього було шість влучань та вибухів. Постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура. На місцях влучань триває ліквідація наслідків обстрілів, зокрема пожежі.

Вночі шість дронів Shahed-136 знищили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил на півдні України. Однак не уточнюють, чи збиті безпілотники мали атакувати Білу Церкву.

13 вересня Збройні сили України вперше знищили ударний іранський безпілотний апарат Shahed-136 на Харківщині.

23 вересня Повітряні сили збили шість іранських дронів на східному й південному напрямках.

30 вересня іранські дрони-камікадзе атакували Одесу та Миколаїв.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які використовують російські окупанти, під час польоту видають характерний та гучний звук, а також влучають переважно в об'єкти інфраструктури, а не в скупчення людей.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані зробили нову заяву щодо постачання РФ бойових дронів-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути