середа, 05 жовтня 2022 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар дронами по Білій Церкві: з'явилися нові подробиці

Удар дронами по Білій Церкві: з'явилися нові подробиці
Через атаку ворожими дронами у Білій Церкві спалахнули пожежі на об'єктах інфраструктури. Гасіння триває. Фото: t.me/bochkala_war

У ніч на 5 жовтня по місту Біла Церква на Київщині росіяни вдарили дронами-камікадзе Shahed-136 ("Шахід-136"). Усього було шість влучань та вибухів.

Постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура, повідомив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в Тelegram.

"Прошу жителів не нехтувати сигналами повітряної тривоги та правилами безпеки", – закликав він.

На місцях влучань триває ліквідація наслідків обстрілів, зокрема пожежі. За словами Кулеби, працюють усі необхідні служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розказав, як Україна вирішить проблему іранських дронів

"Шахід-136" – ударний безпілотник іранського виробництва. Його росіяни маркують як "Герань-2".

Дальність польоту "Шахід-136" – від 1 тис. до 2, 5 тис. км з можливістю доставки бойової частини масою 50 кг. Довжина дрона – близько 3 м, швидкість – 180 км/год., висота польоту – від 60 до 4 тис. м.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які використовують російські окупанти, під час польоту видають характерний та гучний звук, а також влучають переважно в об'єкти інфраструктури, а не в скупчення людей.

Білу Церкву атакував ворог дронами-камікадзе близько 3:00. У місті пролунало декілька вибухів. Через атаку спалахнули пожежі на об'єктах інфраструктури, повідомляв раніше Олексій Кулеба. За годину у Білій Церкві знову пролунали вибухи. Повторний удар підтвердили в ОВА.

У ніч на 5 жовтня шість дронів Shahed-136 знищили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил на півдні України. 4 жовтня підрозділи протиповітряної оборони знищили три безпілотні розвідники "Орлан-10" в Бериславському та Миколаївському районах та два гелікоптери Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брусківського.

Зараз ви читаєте новину «Удар дронами по Білій Церкві: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути