Ексклюзиви
субота, 29 лютого 2020 15:42

"Борись за конституцію": у центрі Москви тисячі росіян вийшли на марш проти політичних вбивств

У Москві близько 10 тисяч людей вийшли на марш пам'яті російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Захід приурочений до п'ятих роковин його вбивства.

Близько 13 години за московським часом учасники почали збиратися на Страсному бульварі, щоб всі охочі встигли пройти через рамки до 14 години, повідомляє "Новая газета".

"Це буде політичний марш, основна мета якого — вимога змінюваності влади в Росії і виступ проти узурпації. Зрештою, саме цього і домагався Борис Нємцов, за це він віддав своє життя" — йдеться у запрошенні на подію в фейсбуці.

Автор: Новая Газета
  У центрі Москви вийшли на протест проти Путіна
У центрі Москви вийшли на протест проти Путіна

Марш узгоджений, заявлена чисельність учасників — 30 тисяч. Учасники пройшли від Страсного бульвару по внутрішній стороні бульварного кільця, потім по проспекту Академіка Сахарова майже до перетину з Садовим кільцем. За заявленим маршрутом вже вранці стояли автозаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля посольства Росії встановили меморіал Нємцову

Вигукували гасла: "Ні політичним вбивствам", "Свободу політв'язням", "Борись за конституцію".

Марш пам'яті Бориса Нємцова також пройшов у Петербурзі. Там під час ходи правоохоронці затримали шістьох учасників. Причиною затримань стали плакати учасників акції, які, нібито, не відповідали темі заходу.

П'ять років тому на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви вбили російського опозиційного політика 55-річного Бориса Нємцова. Його застрелили у спину та втекли на автомобілі Ford. Винними визнали колишнього військовослужбовця Заура Дадаєва та ще 4 уродженців Чечні. Замовників не назвали й досі.

"Я ніколи не приховував своїх політичних поглядів. Вважаю, що саме Путін розв'язав війну в Україні. Ставлюся до нього гірше нікуди. Особливо після подій Норд-Осту і Беслана", - сказав Нємцов за три години до смерті в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

Зараз ви читаєте новину «"Борись за конституцію": у центрі Москви тисячі росіян вийшли на марш проти політичних вбивств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути