понеділок, 13 грудня 2021 21:47

Борис Джонсон сказав Путіну, що напад на Україну був би "стратегічною помилкою"

Борис Джонсон сказав Путіну, що напад на Україну був би "стратегічною помилкою"
Британський прем'єр Борис Джонсон сказав Путіну, що для Росії було б стратегічною помилкою нападати на Україну / Reuters

Британський прем'єр Борис Джонсон у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним у понеділок, 13 грудня, заявив, що посилення агресії проти України стане для Росії стратегічною помилкою.

Про розмову повідомила пресслужба британського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що Україна досі не повернула Росії активи СРСР

"Прем'єр-міністр підкреслив прихильність Великої Британії до територіальної цілісності та суверенітету України та попередив, що будь-які дестабілізуючі дії будуть стратегічною помилкою, яка матиме серйозні наслідки", - йдеться в урядовому повідомленні.

Джонсон висловив глибоке занепокоєння Сполученого Королівства через нарощування російських військ на кордоні з Україною і підтвердив важливість дипломатичної роботи для зниження напруженості та пошуку довгострокових рішень. Він також звернув увагу на важливість діалогу з питань міжнародної та регіональної безпеки.

Пресслужба Кремля натомість заявила, що Путін звинуватив Київ у зриві Мінських угод, використанні забороненого озброєння на лінії зіткнення і дискримінації російськомовного населення. Глава Кремля сказав, що це відбувається "на фоні активного військового освоєння території України країнами НАТО, що створює пряму загрозу безпеці Росії".

"З огляду на це Путін заявив про необхідність негайно розпочати переговори задля вироблення точних міжнародно-правових домовленостей, що виключають будь-яке подальше просування НАТО на схід та розміщення у суміжних державах, насамперед в Україні, озброєнь, що загрожують Росії", - заявили в Кремлі.

Російська сторона пообіцяла незабаром представити проєкти відповідних документів.

Заява Путіна, що Україна не повернула РФ закордонні активи СРСР - маніпуляція фактами. Про це повідомив спікер міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «Борис Джонсон сказав Путіну, що напад на Україну був би "стратегічною помилкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути