вівторок, 03 листопада 2020 12:37

Бойовики вбили 32 людей

Бойовики вбили 32 людей
Бойовики OLF Shanе / ethioexplorer.com

Бойовики вбили 32 людини і спалили понад 20 будинків під час рейду в Ефіопії. 750 людей покинули домівки. Вбивства скоїла озброєна група OLF Shane.

Радикальна OLF Shane відокремилася від "Фронту звільнення Оромо" - опозиційної партії, яка багато років перебувала у вигнанні. Їй дозволили повернутися в Ефіопію після того, як прем'єр Абій Ахмед вступив на посаду 2018-го. З тих пір країну стрясали спалахи насильства. Оромо - народ в Ефіопії та на півночі Кенії. Понад 25 млн оромо вимагають відокремлення та власного суверенітету. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За відсутність маски загрожує до 2 років тюрми

Ахмед отримав Нобелівську премію миру 2019-го за зусилля щодо досягнення миру і міжнародного співробітництва, зокрема за ініціативу щодо врегулювання прикордонного конфлікту з сусідньою Еритреєю. OLF Shane бореться за права оромо, найбільшої етнічної групи в Ефіопії.

Державна комісія з прав людини Ефіопії заявила, що метою нападу були люди з етнічної групи амхарців.

"Їх витягли з будинків і відвезли в школу, де стратили. Кількість загиблих може бути більша, ніж вважаємо зараз. Ці жахливі злочини проти мирних жителів суперечать основним принципам гуманності", - сказав головний комісар комісії Даніель Бекеле.

Останні вбивства свідчать про ріст насильства в Ефіопії. Минулого тижня в результаті зіткнень між двома ефіопськими регіонами - Сомалі і Афар - загинули 27 осіб. У середині жовтня в регіоні Бенішангул-Гумуз щонайменше 12 осіб. Там же у вересні вбили 45 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вбили 32 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути