Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 18:20

За відсутність маски загрожує до 2 років тюрми

За відсутність маски загрожує до 2 років тюрми
Перехожі в ефіопській столиці Аддис-Абебі / Getty Images

Генеральна прокуратура заявила, що в Ефіопії можуть садити людей на термін до 2 років, якщо навмисно порушують карантинні обмеження. Наприклад, відмовляються вдягнути маску.

Також обмеження забороняють рукостискання, сідати за стіл більше як утрьох чи не дотримуватися соціальної дистанції – близько 2 м. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося шокуюче відео, як тріщина ділить Африку на частини

Пік захворюваності в країні припав на кінець серпня. Проте справжню картину складно дізнатися, бо бракує тестів. За даними Міністерства охорони здоров'я, за останній тиждень від Covid-19 померли не менше 79 людей. Новий закон дозволяє штрафи і тюремне ув'язнення для всіх, хто порушує карантинні обмеження.

Ефіопія - друга за чисельністю країна Африки зі 109 млн населення. У квітні країна оголосила надзвичайний стан. З кінця серпня триває спад кількості нових зафіксованих випадків хвороби. Надзвичайний стан скасували у вересні. Міністерство охорони здоров'я зареєструвало понад 91 тис. випадків хвороби. 1384 особи померли.

Через спалах хвороби Ефіопія відклала регіональні та парламентські вибори, які мали відбутися в серпні. Очікується, що їх проведуть наступного року.

Експерти кажуть, що молоде населення і віддаленість сільського населення допомогли знизити рівень захворюваності. Також причиною меншої кількості зафіксованих випадків може бути брак тестів.

Зараз ви читаєте новину «За відсутність маски загрожує до 2 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути