середа, 10 серпня 2022 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Bloomberg: РФ нишпорить світом в пошуках зброї

Bloomberg: РФ нишпорить світом в пошуках зброї
Москві доводиться розраховувати на власні ресурси. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Російській Федерації доводиться шукати озброєння для продовження повномасштабної агресії проти України у всьому світі.

Кремль змушений розраховувати на власні сили, тоді як союзники України допомагають Києву мільярдами для захисту від РФ, пише Bloomberg.

Наприклад, для пошуку зброї Росія працювала з Сирією. Ще минулого місяця торгове судно, що перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки, пройшло турецьку протоку Босфор на шляху з Сирії. Корабель міг перевозити військові машини для підтримки війни, вважає європейська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довіра партнерів до України: як РФ спекулює на темі постачання озброєнь і хто їй допомагає

Американський уряд переконаний, що РФ може використовувати торгові судна для перевезення військових вантажів у Чорне море.

Також у березні США стверджували, що Росія перекинула частину військ в Україну з окупованої Південної Осетії.

Чергову напруженість між Вірменією та Азербайджаном спровокувало спростоване Кремлем повідомленням про те, що Росія перекинула понад 2 тис. осіб з миротворчого контингенту на війну проти України.

11 липня в американському Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

13 липня міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан відреагував на заяву США. Запевнив, що вони не постачатимуть безпілотники РФ. Абдоллахіан наголосив, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема, постачання озброєння.

Кілька тижнів тому російські фахівці розпочали навчання роботі з безпілотниками в Ірані. Це стало остаточною ознакою того, що Російська Федерація планує придбати в Ірану ці бойові системи, писали ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Bloomberg: РФ нишпорить світом в пошуках зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути