вівторок, 28 вересня 2021 15:58

Білоруські прикордонники дають дітям нелегалів наркотики - МВС Польщі

Білоруські прикордонники дають дітям нелегалів наркотики - МВС Польщі
В організмах дітей лікарі виявили метадон. Фото: pixabay.com

Білоруські прикордонники дають мігрантам, які намагаються нелегально потрапити до ЄС, наркотики.

Прикордонники видають нелегалам метадон під виглядом ліків, заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський. Як приклад він навів випадок біля литовського Друскінінкая, де в липні затримали групу з 15 людей, передає Wprost.

"Серед громадян Іраку та Росії були двоє дітей у віці шести та півтора року. Батьки не могли їх розбудити. Один з білоруських прикордонників, який супроводжував їх до кордону, дав дітям таблетки, щоб ті не плакали", - сказав Камінський на конференції, присвяченій міграційній кризі на польському та литовському кордонах через мігрантів з боку Білорусі.

Дітей госпіталізували. У їхніх організмах виявили метадон. Це наркотик, який вводять людям, залежним від героїну чи морфіну.

"Якби не швидке втручання литовських служб, ці діти померли б", - додав Камінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь використовує мігрантів для гібридних атак проти ЄС - Меркель

Чотири людини загинули на кордоні Польщі з Білорусією в останні дні на тлі звинувачень, що Мінськ направляє мігрантів до східних кордонів ЄС у відповідь на західні санкції. Три людини знайшли мертвими на польській стороні кордону. Вони загинули від переохолодження. Четвертого виявили мертвим у Білорусі, за метр від кордону. В останні тижні зростає кількість мігрантів, які незаконно перетинають кордон із Білорусі до Польщі. Лише в серпні 3 тис. осіб, більшість з Афганістану та Іраку, намагалися нелегально в'їхати до країни. Починаючи з липня 2021 року білоруська влада також навмисно організувала потоки мігрантів через кордони Литви й Латвії, щоб здійснювати гібридні операції проти Євросоюзу, НАТО і країн Балтії.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські прикордонники дають дітям нелегалів наркотики - МВС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути