середа, 12 серпня 2020 08:39

Білорусам нагадали про загальнонаціональний страйк

Білорусам нагадали про  загальнонаціональний страйк
У Білорусі триває загальнонаціональний страйк проти фальсифікації результатів виборів. Фото: REUTERS

У Білорусі сьогодні, 12 серпня, продовжиться загальнонаціональний страйк, який ініціювали вчора в рамках протестів проти фальсифікації результатів виборів.

"Ну і нічка сьогодні була! Як здорово, що завтра можна виспатися - на роботу ж іти не треба. Загальнонаціональний страйк же! А замість того щоб вдень прохолоджуватися в очікуванні загибелі режиму, ти можеш прискорити заповітну годину звільнення країни", - йдеться в повідомленні Telegram-каналe Nexta.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпілим на мітингах білорусам зібрали майже мільйон доларів

Білорусів закликають розповідати про страйк іншим людям, роблячи це "веселіше, цікавіше і безпечніше з друзями". Зокрема - розклеювати листівки в громадських місцях, або вручати робітникам держпідприємств.

"Серед трудяг переважна більшість теж хоче змін. Але часто не знає що робити, щоб вони настали. А тут ти їм підкажеш! Все це особливо важливо зараз, коли Лукашенко глушить інтернет і доступ до інформації обмежений", - повідомляє Nexta.

У неділю, 9 серпня, в Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за чинним президентом Олександром Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Відбулися перші зіткнення з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, гумові кулі і водомети. Протести тривають і супроводжуються насильством силовиків, пострілами та затриманнями, а мітингарі вже почали використовувати "коктейлі Молотова" і нібито один намагався кинути вибуховий пристрій – і сам загинув.

Зараз ви читаєте новину «Білорусам нагадали про загальнонаціональний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути