неділя, 07 березня 2021 13:55

Білорусь та Росія проведуть військові навчання

Білорусь та Росія проведуть військові навчання
Військові навчання проведуть у березні на території РФ та Білорусі. Фото: gazeta.ru

Тактичні навчання Повітряно-десантних військ Росії та Сил спеціальних операцій збройних сил Білорусі пройдуть в березні цього року.

Спільні навчання планують провести на полігоні "Осиповичському" в Мінській області та полігоні "Паливно" в Ульяновської області Росії, повідомляє "Белсат".

Спільні тактичні навчання на миротворчу тематику пройдуть з 9 по 20 березня на російській території. 9 березня планується прибуття військ з Білорусі. З 16 по 19 березня пройдет активна фаза навчання.

"Всього в навчаннях буде задіяно понад 400 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Ульяновського з'єднання, від білоруської сторони - понад 80 військовослужбовців окремого гвардійського десантно-штурмового з'єднання Сил спеціальних операцій. Крім того, в навчанні будуть задіяні 2 ударні вертольоти Мі-24 і 6 транспортно-бойових вертольоти Мі-8АМТШ Центрального військового округу", - повідомили у ЗСУ Білорусі.

Паралельно навчання пройдуть з 15 по 27 березня на полігоні "Осиповичської" в Мінській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь обходиться Кремлю дорожче, ніж окупований Донбас - МЗС Литви

З РФ на навчання прибудуть близько 90 військовослужбовців гвардійського Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського з'єднання ВДВ. Від ССО Збройних сил Білорусі візьмуть участь понад 400 осіб особового складу та близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Вітебського окремого гвардійського повітряно-десантного з'єднання.

Олександр Лукашенко хоче розмістити на території Білорусі російські військові літаки. Це питання він обговорив з президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі, повідомляється на сайті президента Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь та Росія проведуть військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути