субота, 05 червня 2021 23:56

Білорусь підготувала відповідь на санкції Заходу

Білорусь підготувала відповідь на санкції Заходу
Прем'єр також вважає, що Білорусь може розраховувати на компенсацію через "завдані збитки". Фото: Белта

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко заявив, що Білорусь підготувала відповідь на санкції Заходу через примусову посадку літака Ryanair і розраховує на компенсацію через авіаблокаду. Про це пише БеЛТА.

"Ми все-таки сподіваємося на те, що розпашілі голови остудилися і зважать в тому числі на інтереси свого бізнесу в Білорусі. Якщо проаналізувати всі заяви президента країни (Лукашенко - ред.) за останні десятиліття на всіх міжнародних майданчиках, завжди лейтмотивом звучало: ми хочемо миру і спокою в регіоні, виступаємо за пояс добросусідства, хочемо вибудовувати рівноправні партнерські відносини. Ми робили для цього все. Але якщо йдеться про збитки нашим компаніям, ми маємо повне право компенсувати ці збитки. Комплекс заходів у відповідь на санкції готовий", - розповів політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо зробити боляче - в Україні пригрозили Лукашенку

За словами Головченка, самопроголошена влада країни "впевнена в своїй правоті і готова відстоювати свої інтереси в судовому порядку" через ситуацію з рейсом Ryanair. Він також вважає, що Білорусь може розраховувати на компенсацію через "завдані збитки".

Європейський Союз готується до запровадження санкцій проти осіб, які причетні до примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair у Мінську та арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь підготувала відповідь на санкції Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути