пʼятниця, 29 вересня 2017 18:38

Безробіття перетворює чоловіків на ґвалтівників

Безробіття перетворює чоловіків на ґвалтівників
Науковці стверджують, що неуспішні та безробітні чоловіки схильні до сексуальної агресії

Соціологи знайшли зв'язок між безробіттям чоловіків та рівнем насилля над жінками.

Що більше чоловіків лишається без роботи, то вищий рівень дискримінації жінок і насилля над ними, в тому числі сексуального, - повідомляє Independent з посиланням на дослідження Гарвардського університету.

Професор політичних наук Ден Кассіно вважає, що залишившись без роботи, чоловіки переживають втрату своєї гендерної ролі годувальника, відчувають невпевненість і намагаються самоствердитися за рахунок приниження жінок.

Якщо рівень безробіття серед чоловіків удвічі вище, ніж серед жінок, то рівень утисків за статевою ознакою виростає на 101%.

Результати шокують, якщо зважити, що жінки повідомляють про факти сексуальних домагань лише в 30% випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад для чоловіків, які хочуть зробити свою кохану успішною

З цього боку цікавий експеримент Падуанського університету, проведений в 2003. Чоловіки та жінки виконували однакові види робіт. Потім чоловіків поділили на дві групи і одній сказали, що жінки впоралися із завданням краще, ніж вони. Після того, чоловіків попросили обрати картинки з каталогу, які потім будуть показані жінкам. Чоловіки, котрим повідомили про перевагу жіночої групи, були більш схильні обирати картинки порнографічного змісту, ніж друга група піддослідних. Цікаво, що у жінок така схильність не виявилася. Тож не дивно, що серед 6 скарг на домагання лише одна належить чоловікові.

"Зрештою, в цьому є і хороша новина, - говорить Ден Кассіно. – Дати чоловіку можливість реалізуватися на робочому місці – це гарний спосіб запобігти насиллю за гендерною ознакою".

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засудив сексуальне домагання бойовика щодо учасниці місії. Озброєний терористи мав штурмову гвинтівку, залякував неозброєну цивільну - жінку-члена патруля СММ, використовуючи коментарі сексуального характеру.

Зараз ви читаєте новину «Безробіття перетворює чоловіків на ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути