Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2021 11:42

Батько й син установили рекорд на Ла-Манші

Батько й син установили рекорд на Ла-Манші
Батьку й сину вдалося подолати шлях на одному заряді акумулятора / Fliteboard

Батько й син із Великої Британії першими перетнули Ла-Манш без зупинок на гіроскутері, відомому як говерборд.

51-річний Роб Уайлі та син 19-річний Морган тепер мають світовий рекорд, подолавши 32 км переправи за 1 год 44 хв. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тунелі під Ла-Маншем загинув мігрант, намагаючись застрибнути в потяг

Вони зробили це на електричних дошках на підводних крилах, які можуть розвивати швидкість до 33 км/год і парити на висоті до 1 м над водою. Їм удалося пройти шлях на одному заряді батареї, хоча в Роба залишалося 4% заряду, коли вони досягли фінішної межі в британському Фолкстоні.

"Відтоді, як уперше випробував катання на дошці, мене зачепило. Знав, що це буде наступне покоління водних видів спорту. Я був настільки вражений, що також вклався в компанію, щоб приєднатися до історії Fliteboard і підтримати підвищення поінформованості про продукт", - каже Роб.

Роб і Морган вирушили із Франції і невдовзі після старту чотири чи п'ять разів упали через те, що спіткнулися об маси підводних водоростей і листя, а також через погоду. Їм також довелося пройти повз покинуті рибальські тенета. Їх підтримували два човни з професійними рятувальниками з Великої Британії.

Технологія, яку використовують для Fliteboard, доволі нова. Її представили публіці лише два роки тому.

"Перетин протоки не тільки встановив новий світовий рекорд, але й довів, наскільки передовою є технологія. Адже ми успішно подолали маршрут на одному заряді акумулятора. 112 років тому люди вперше перелетіли Ла-Манш на літаку. Тепер ми те саме зробили на самохідній дошці для серфінгу, яка працює від електрики", - сказав Роб.

Вони тренувалися кілька тижнів. Роб зв'язався із Книгою рекордів Гіннеса, яка підтвердила, що створить новий рекорд, якщо вони нададуть докази про подорож.

"Щоразу, коли я падав, думав - це все, не допливемо, бо дошка знову витрачає забагато заряду батареї. Коли фінішував, у мене залишалося 4% заряду. Ми мали привти якомога повільніше, щоб зберегти заряд", - каже Роб.

Перший літак на сонячній енергії Е-Fan 2.0, який авіабудівний концерн Airbus офіційно представив у рамках авіакосмічного салону в Ле Бурже в червні 2015 року, успішно перетнув Ла-Манш. Двомісний апарат долетів із британського аеропорту в Ліді до Дюнкерка на півночі Франції за 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Батько й син установили рекорд на Ла-Манші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути